AK Parti’nin adayı kim olacak?

Yerel seçimler yaklaştıkça AK parti kulisleri hareketleniyor. ETO başkanı Metin Güler’in ardından, TÜLOMŞAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı’da adaylık için yeşil ışık yaktı.

AK Parti’nin adayı kim olacak?
01 Kasım 2018 Perşembe 13:37

Kulislerde adının yankılanması sonrasında  gazeteci Cihan Yıldırım’a konuşan Metin Güler’in ardından, yine adı kulislerde duyulmaya başlayan Tülomşaş Genel Müdürü Hayri Avcı, Eskişehir Ekspress’e konuştu.   24 Ekim tarihinde Cihan Yıldırım’ın Metin Güler’e adaylık meselesini sordum” başlığını taşıyan köşesinde Metin Güler şu ifadelere yer vermişti: ‘’Politika ya da adaylık ile ilgili süreç inanın benim dışımda gelişiyor. ETO koltuğu seçim süreçlerinde öne çıkıyor. Benim adım da son günlerde potansiyel aday gibi lanse ediliyor. Bana ulaşan resmî bir şey yok. Kendi kendine oluştu. Şu anda gelişmeleri izliyorum. Benim bu yönde temasım, başvurum, tasarrufum, mücadelem, uğraşım yok.’’

Arkadaşlarından ve çevresinden adaylık noktasında çok baskı gördüğünü ifade eden Güler, ‘İşimin başındayım. Yapacak işlerimiz var. Bu işler nasip işi...’ diyerek, adaylık sürecinin ucunu açık bırakmıştı. Adı kulislerde yankılanan bir diğer isim Hayri Avcı ise Eskişehir Ekspres’e açıklamalarda bulundu. Avcı "'Görev verilirse yaparız. Kamu hizmetidir, kaçmayız. Şehrimize hizmet etmek şereftir" diyerek adaylığa yeşil ışık yaktı.

           Diğer yandan henüz sessizliğini bozmayan Dündar Ünlü ise en çok merak edilen kişilerin başında geliyor. Ünlü'nün adı zaman büyükşehir belediye başkanlığı için anılsa da Tepebaşı için de çok sık dillendiriliyor.  AK Parti içinde Dündar Ünlü’nün sessizliğini bozması dengeleri değiştirebilecek bir unsur olarak dikkatleri çekiyor.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.