AK Partili Günay: ‘Eskişehir çekim merkezi olacak’

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay katıldığı bir televizyon programında 24 Haziran seçimi, seçim sonrası Türkiye ve ekonomisini, Eskişehir ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı.

AK Partili Günay: ‘Eskişehir çekim merkezi olacak’
14 Haziran 2018 Perşembe 15:07

MİLLET KIRATHANELERİ SOSYAL BİR ORTAM OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim koordinasyon merkezini ziyaret etmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Günay, ziyaretin program dahilinde olmadığını, spontene geliştiğini aktardı. Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi Projelerinin muhalefet tarafından ciddi eleştiriler aldığını kaydetti ve şunları aktardı, “Millet Kıraathaneleri toplumun okuma yeri olacak. Toplum olarak çok okumadığımızın farkındayız. Özellikle yeni nesil sanal bir dünyada bütün hayatını geçirebiliyor. Dolayısıyla bizlerin millet kıraathanesi ile amacı okuyan, donanımlı ve kendini geliştirmiş bir toplum var etmek. Millet Kıraathanemiz içinde yalnızca kütüphane olmayacak. Aynı zamanda teknolojik tabanı da desteklenmiş yalnızca gençlerin ve çocukların değil tüm vatandaşlarımızın gelip oturabileceği, bilgi paylaşımlarında bulunabileceği sosyal bir ortam olacak.”

ŞEHRİN OTOPARK SORUNUNU MİLLET BAHÇESİ ÇÖZECEK

Eski Atatürk Stadyumu yerine yapılacak Millet Bahçesi projesinin en kısa zamanda tamamlanacağınısöyleyen Prof. Dr. Günay, “Sayın Bakanımız Nabi Avcı, yıllar önce ‘Millet Bahçesi’ projesini gündeme getirmişti. Projesi çok önceden hazır olan bir projeydi. Bakanımız Nabi Avcı’nın öncülüğünde Millet Bahçesi protokolünü ilk imzalayan şehir Eskişehir oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’da bu projeyi çok beğendi ve Türkiye’de yaygın bir ‘Millet Bahçesi’ projesini başlattı.  Bu sayede, tüm illerimizde yeşil alanların olduğu, vatandaşımızın gidip nefes aldığı, sosyalleştiği, kültür ve sanat etkinliklerinin de olduğu millet bahçeleri olacak. Aynı zamanda millet bahçemizin altına yapacağımız 700 araç kapasiteli otopark ile şehrimizde yaşanan trafik ve park sorununu çözeceğiz” dedi.

CUMHURBAŞKANI ESKİŞEHİRE MÜJDELERLE GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir’e müjdelerle geldiğini aktaran Prof. Dr. Günay, “Millet Bahçesi, TANAP bizler için çok önemliydi ama en önemlisi Eskişehir’in 2019’da Türk Dünyası Eğitim Başkenti olacağını belirtmesi hem bizler için hem de şehrimiz için çok önemliydi. Eskişehir bir çekim merkezi olacak’ dedi.

ŞEHİR HASTANESİ SAĞLIK ÜSSÜ OLACAK

Şehir Hastanesi çalışmalarının devam ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Emine Nur Günay, “Şehir Hastanesi’nin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. 12 Haziran’da bitirileceğini söyledik ancak orada bir sağlık hizmeti sunulacak teknik alt yapının son derece iyi olması gerekiyor. Şu anda otomasyon sistemine kadar her şey test ediliyor. Tabi yalnızca hastanenin tamamlanması yetmiyor orada yolların bağlantısıyla ilgili birtakım sorunlarda vardı. Yol bağlantı sorunu da karayolları tarafından hallediliyor. İnşallah ulaşıma tramvayda eklenir. Hizmetleri kimin yaptığı önemli değil, önemli olan vatandaşa yapılan hizmetler. Şehir Hastanemiz bu yıl içinde açılacak ve yalnızca ülkemiz için değil bölge içinde önemli bir kazanım olacak. Şehir Hastanesi sağlık üssü olmaya aday bir hastanemiz.

KURDAKİ OYNAMALAR DURACAK

‘Eskişehir’e yaptığımız yatırımlar ortada. Son 15 yılda 20 milyar liralık yatırım yapıldı. Bu yatırımlardan bazılarında benim takip ettiğim projelerde oldu’ şeklinde konuşan Prof. Dr. Günay, kurlarda meydana gelen sürekli değişiminde nedenlerini şu sözlerle aktardı, “Türkiye ekonomisi birçok ülke ekonomisine göre pozitif ayrışıyor. Bunu yurt dışı kurum ve kuruluşların da raporlarında görebilirsiniz. Ülkemiz büyük bir şey atlattı. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Türkiye birçok ekonomik saldırıya maruz kaldı.Biz bunların bir kısmını halkımıza dahi yansıtmadan bertaraf ettik. Döviz kurları üzerinde yaşanan kısır döngüyü de 25 Haziran’la birlikte bertaraf edeceğiz” şeklinde konuştu.

YENİ SİSTEMLE BİRLİKTE REFORMLAR GELİYOR

Yeni hükümet sisteminin hazır olduğuna vurgu yapan AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, “Yapısal sorunlara yönelik girişimlerimiz olacak.  Eğitim reformu, hukuk reformu, kamu yönetimi reformu ve ekonomi reformu bunların başında geliyor. Yeni sistemimizin alt yapısı hazır. Uyum Komisyonu ve Yürütme Alt Yapısı alt komisyonunda görevliydim. Uzun mesai saatleri harcadık, yoğun çalışmalar yaptık Dolayısıyla biz 25 Haziran’a ve yeni sisteme hazırız” dedi.

Eğitim ile ilgili reformda 4+4+4 vb. şablon değişiklikler yerine alt yapısal değişikliklere gidileceğini ifade eden Prof. Dr. Günay, “Eğitimin içeriğini değiştirmemiz gerekiyor. Özgüveni olan, kendini ifade edebilen, okuyan, doğru bilgiyi alıp kullanabilen, analitik düşünebilen, sorgulayan ve bunların yanı sıra kendi kültür, gelenek ve değerlerine öncelik veren ama dünyadan kopmayan bir eğitim sistemimiz olacak” diye konuştu.

Bir diğer önemli reformun vergi reformu olacağının altını çizen Prof. Dr. Günay, “1 Kasım’dan sonra bir sürü destek ve teşvikler uyguladık. Tabi ki bunları yapabilmeniz için bütçeniz olması gerekiyor. Biz hiçbir zaman kemer sıkma politikası uygulamadık. Gerektiğinde piyasalara can suyu verecek politikalar uyguluyoruz” ifadelerine yer verdi.

OHAL VATANDAŞA KARŞI YAPILMADI

OHAL sürecine de değinen Prof. Dr. Emine Nur Günay, “Türkiye hiçbir ülkenin yaşamadığı terör odaklarının hedefinde olan bir ülke. Diğer ülkelerle kıyaslanamaz. Son üç yılda patlayan bombaların, yitirilen sivil canların başka bir ülke ile karşılaştırılması mümkün değil. Yalnızca DEAŞ ile uğraşan Fransa bile OHAL ilan etti ve OHAL’i ilan ederken kalıcı değişikliklerde bulundu. Yani Fransa OHAL’i normalleştirip kaldırdı. Biz öyle yapmıyoruz, unutmayalım ki FETÖ ve diğer terör mücadelelerimiz devam ediyor. Terör kaynağı olan yerlerde operasyonlarımız olabilir.   Bu belirsizlikler ortadan kalktığında neden OHAL’e ihtiyacımız olsun ki? OHAL zaten hiçbir zaman vatandaşa karşı yapılan bir uygulama olmadı.  DEAŞ’ıyla, PKK’sıyla, PYD’siyle, IŞİD’İ ile neredeyse tüm terör örgütleriyle uğraşıyoruz. O kaynakları kurutup sınır içi etkisini kurtarmamız gerekiyor” dedi.

BİZLER KESİNTİSİZ İSTİKRAR DEDİK

Yerel seçimlerin erkene alınma gibi bir durumun henüz söz konusu olmadığını belirten Prof. Dr. Günay ‘AK Parti hiçbir zaman erken seçim taraftarı bir parti olmamıştır. Bizler 4 yıl kesintisiz istikrar dedik ama 2016 yazında bambaşka bir durum yaşadık ve 2017 referandum süreci başladı. Ekim ayında ise Sayın Kılıçdaroğlu, erken seçim söylemini telaffuz etmeye başladı sonrasında zamanında olacağını söyledik fakat ortada tarihler dolaşmaya başlayınca piyasada bir belirsizlik ortamı oluştu. Ekonomideki dalgalanmaların yıl sonuna kadar gitmesi mümkün değildi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da 24 Haziran 2018’i erken seçim tarihi olarak belirledi.

SAHADA OLUMLU BİR HAVA VAR

24 Haziran seçim çalışmalarında sahadan edindiği izlenimleri de aktardı. Prof. Dr. Günay, “Pazar ve cadde esnafıyla sık sık bir araya geliyorum. Onlarsorunlarını, isteklerini ve beklentilerini çok net ifade ediyor. Sahada çok rahat bir hava gördüm. Esnafımızın destek oranı çok yüksek. Çiftçilerimizde bizleri destekliyor ancak çiftçilerimizin birtakım sorunları var hepsinin farkındayız. 24 Haziran sonrası çiftçilerimize de yapılandırmalarımız olacak. Bunlar dışında hemşeri dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarında vatandaşlarımızla bir araya geldim.  STK’larda da partimize karşı olumlu ve ılımlı bir hava var” diye konuştu.

TERMİK SANTRAL SİYASET ÜSTÜ BİR KONU

Eskişehir’e yapılması planlanan termik santral ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Günay, “Termik Santral konusunun siyaset üstü bir konu olduğuna inanıyorum. Şehrimizi, geleceğimizi, çocuklarımızı yakından ilgilendiren bir konu. Ekonomik tarafını da biliyorum ama bu konuda bir şeyler yapıldı. Enerjide yerli kaynakları mümkün oldukça kullanmalıyız fakat Termik Santral konusunda bu konunun uzman kişilerinin gelip vatandaşımızı bilgilendirmesi gerekiyor. Yapılsın diyende yapılmasın diyende önyargısız bir yaklaşımla dinlemeli” dedi.

BİRİNCİ TURDA GALİP ÇIKACAĞIZ

 Seçim öncesi yapılan anketlere göre seçimin birinci turda biteceğini ifade eden Prof. Dr. Emine Nur Günay, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, birinci turda yeniden Cumhurbaşkanı olacak. Genel merkezimiz illerimizi yakından takip ediyor.  Anket sonuçlarının yüzdeleri önümüzdeki haftalarda değişebilir. Çünkü kararsız seçmen genellikle son haftada kararıno vermiş oluyor. Tabi bizlerin AK Parti olarak ikinci amacı Eskişehir’den en fazla milletvekilini meclise göndermek. Gönül istiyor ki 7 aday birden milletvekili olsun ancak bazı şeyler Eskişehir’in dinamikleri çerçevesinde düşünmemiz gerekir. O yüzden milletvekili sayımızı en az bir artırarak yolumuza devam edeceğiz”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.