AK Parti programında engelli bireyler kahvaltıda buluştu

AK Parti Eskişehir Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle kentteki engelli bireylere yönelik kahvaltı programı düzenledi.

AK Parti programında engelli bireyler kahvaltıda buluştu
02 Aralık 2017 Cumartesi 14:28


İsmet İnönü Caddesi’nde bir davet salonunda gerçekleşen programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, AK Parti Eskişehir Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Soner Çoban, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

“Dünya Engelliler Günü birlikte olma bilinçlenme, engeliyle sağlamıyla birlikte olma günüdür”
Açılışın ardından konuşma yapan AK Parti Eskişehir Engelliler Koordinasyon Merkezi (EKM) Başkanı Soner Çoban, 3 Aralık Dünya Engeliler Gününün birlikte olma günü olduğunu belirterek, “İnsanı sev ki, yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla cumhurbaşkanımızın, başkomutanımızın hiçbir vatandaşa engelinden dolayı zulüm edilmemesi konusunda verdiği direktifler ve gösterdiği özen bizim partimizin en baştaki politikasıdır. Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ancak biz bunu kutlamıyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, birlikte olma, bilinçlenme, birbirine omuz atma, engeliyle sağlamıyla, yaşlısıyla kadınıyla birlikte olma günüdür. Toplumsal hayatımızın içerisinde engellilerin her alanda kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri temel insan hakkıdır. Bu alanda engelli vatandaşlarımızın maruz kaldığı eşitsizliği ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla onları özgürleştirmek ön yargıyı ortadan kaldırmak için parti politikamız bu yönde çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Engellilerimize yaptığımız hizmetlerin bitmesi mümkün değil, bundan sonra da devam edecektir”
Ardından konuşan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, engelli vatandaşların daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için AK Parti hükumetinin gerçekleştirdiği düzenlemelerden bahsederek, “Engelli bireylerin bizler için çok değerli, çok kıymetli olduğunu onlara yaptığımız hizmetlerle, yasa değişiklikleriyle ve katkılarıyla gösterdik. AK Parti iktidarına kadar hükumetlerin engellilere göstermedikleri değer ve engellilerin önündeki engel 2002 yılında bizim iktidara gelmemizden itibaren kaldırıldı. 2005 yılında 5378 sayılı kanun, 2007 yılında evde bakım hizmetleriyle birlikte engellilerimizin kültür, sosyal ve spor alanında birçok engeli ortadan kaldırılmış, onlara yeni hayat biçimi, onların önündeki engeller kaldırılarak daha iyi yaşamaları, daha iyi rahat etmeleri için birçok düzenleme gerçekleştirilmiştir. Tabii ki engellilerimize yaptığımız hizmetlerin bitmesi mümkün değil, bundan sonra da devam edecektir. Onların duaları onların bize iyi dilekleri her zaman önemlidir. O yüzden hükumetimiz de bunu önemsediğinden dolayı bu çalışma ve katkılara devam ettirmektedir” şeklinde konuştu.

“Kafamızdaki engelleri kaldırdığı müddetçe engellilerin hiçbir sorunu kalmayacak"


Daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, yaptığı konuşmada, herkesin birer engelli adayı olduğunu söyleyip, kafalardaki engellerin kaldırılması durumunda engelli bireylerin hiçbir sorunun kalmayacağına işaret ederek, “Bugün şunu içtenlikle söyleyeyim, öncelikle hepimiz birer engelli adayıyız. İlk önce şahsım da dahil olmak üzere bu protokoldeki büyüklerimiz de, hepsi kafasındaki engelleri kaldırdığı müddetçe engellilerin hiçbir sorunu kalmayacak inşallah. İl başkanımız ve EKM başkanımız, AK Parti iktidarındaki işe alımından tutunda, engellilerle ilgili yapılabilecek ve yapılan her konuyu söylediler. Bizim ilk önce sizi bir engelli gibi değil, sizi içimizden bir ablamız, kardeşimiz, evladımız olarak görmemiz lazım biz bunu görüyoruz Allah’a şükür liderimizin, cumhurbaşkanımızın sayesinde. Biz öncelikle hiçbir siyasi partide olmayan Engelli Koordinasyon Merkezimiz ve engellilere kontenjanı cumhurbaşkanımız başbakanken genel başkanken oradan başlattı. Bu partimizde de devam ediyor. Allah’ın izniyle daha sonraki günlerde tabii ki gönül ister ki en iyi şartlarda, en iyi şekilde bizim sizlere hizmet sunmamız. Hükumetimiz başta genel başkanımız olmak üzere tüm kadrolarımız özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız enlinden geldiği kadar, yeri geldiğinde fazlasını bile sizlerin hizmetine sunma, sizlerin hayatını kolaylaştırma, sizlerin yaşamını daha rahat bir şekilde sürdürmesi için mücadeleye devam ediyor. Başta liderimiz olmak üzere AK Parti kadrolarının sizlere karşı samimi bakışı, içtenliği hiç kimsede yok buradan açıkça da söyleyeyim” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.