AK PARTİ İL BAŞKANI ÇALIŞKAN : Hem siyaset yapayım hem de cübbeyi çıkarmayım istiyorlar

Kahvaltıda gazetecilerde bir araya gelen Eskişehir AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, yeni adli yıl açılışı ile ilgili yapılan tartışmaları değerlendirdi.

AK PARTİ İL BAŞKANI ÇALIŞKAN : Hem siyaset yapayım hem de cübbeyi çıkarmayım istiyorlar
19 Ağustos 2019 Pazartesi 14:25

Aynı zamanda avukat olan Çalışkan, “siyaset yapmayı seven bi r milletin mensuplarıyız” diyerek, şöyle konuştu,  “Biz siyaseti seven bir milletiz. Siyasi bakış açısıyla ilgili bir durum. Ben başkanımızın kendi  kendine objektif kriterle değerlendirme yaptığını düşünmüyorum. Sadece Eskişehir barosu için söylemiyorum. Diğer barolar içinde söylüyorum. Siyaset yapmayı çk seviyoruz ama o cübbleride çıkaralım istemiyoruz. Siyasallaştırmamak lazım. Barolar Birliği başkanı katılıyorsa diğerleri de istişare edebilirler. Biz siyaset yapmayı çk seven bir milletiz. İsterse adli yargı, ister idari yargı mensubu, istersek yönetici niteliğinde bir bürokrat olalım, herkes siyaseti yapıyor ve çok seviyor. Fakat, orası milletin evidir. Şahsın evi değildir."

Toplantıdan satırbaşları

Çalışkan’ın basın ile yaptığı sohbetten satır başları şu şekilde

-Önümüzdeki süreçte proje ve maketten çıkarak fiiliyata dönüşen hizmetleri almamız lazım. Yıllarca projeleri konuştuk artık hizmetlerin hayata geçmesi gerekiyor.

-Belediyeler ciddi anlamda borçlu. Bu durum ekonomik krize bağlanıyor. Ancak bu süreçten önceki dönemlerde incelendiğinde de aynı durum söz konusu. Şimdi maddi kriz nedeniyle “hizmet yapamıyoruz” diyenlerin geçmiş yıllarına da bakmak gerekiyor.

-Eskişehir’de yeni partiye ilişkin çok duyum almadık. Dönem dönem çalı dürtme anlamında bazı konuşmaları duyuyoruz. Ancak ben Eskişehir’de yeni parti’nin bizim için bir sorun teşkil ettiğini düşünmüyorum.

-Alpu Termik santra ile ilgili şehrin en az zararla hatta zarasız bir şekilde planlanması doğrultusunda Nabi hocamız Cumhurbaşkanımız ile görüşecek. Şehrn kabul edebileceği noktada proje olarak bir farklılaşma olabilir. Bu şehir hepimizin şehri insan sağlığına hiç zarar vermeyecek ama aynı zamanda kömür kaynaklarını değerlendirecek bir şey yapmaya çalışacağız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.