AK Parti'den Termik Santral'e Hollanda örneği

Eskişehir'in gündeminin ilk maddesi haline gelen Termik Santral ile ilgili Ak Parti'den Hollanda örneği geldi.

AK Parti'den Termik Santral'e Hollanda örneği
15 Ocak 2018 Pazartesi 12:21

Eskişehir Alpu İlçesi'ne yapılması planan termik santralle ilgili gösterilen tepkilere Ak Parti'den Hollanda örneği ile yanıt geldi. AK Parti Eskişehir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Serhan Arıman, sosyal medya hesaplarından Hollanda'da kurulan Eemshaven Kömürlü Termik santralin videosunu ve tanıtım bigilerini yayımladı.

Arıman termik santralle ilgili şu bilgileri paylaştı:"Burası Eemshaven Kömürlü Termik Santrali, Groningen, Hollanda. Yeni Nesil Kömürlü termik Santrali. Polonya’da %84, Almanya’da %42 ,Danimarka’da %34 Oranında elektrik tüketimi kömürle yapılıyor. Yeni nesil termik santraller “0” a yakın azot ve kükürt salınımları ile insan sağlığı ve çevreye zararsız olarak nitelendiriyor. Kömürlü termik santrallerin verimlilikleri son 30 yılda %36 ‘dan % 46 ya yükseldi. Yeni nesil santrallerde küller asfalt yapımında ve binalarda duvar malzemesi olarak kullanılıyor. Türkiye’de 2019'a kadar eski termik santraller en son teknoloji filtreleme ve bacalama sistemleri ile yenilenecek. Türkiye’de elektrik üretiminin % 15.35 i yerli kömürle yapılıyor. Türkiye de kömürünü AB standartlarında emisyon değerleri ile çevreye ve insan sağlığına zararsız YENİ NESİL TERMİK SANTRALLER ile enerjiye dönüştürüyor."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.