Adar: İttifakın önemli olanı seçmen bazında olanıdır

CHP İl Başkanı Adar, “Eskişehir seçmenin neyi, ne zaman, nasıl yapacağını bilir. İttifakın önemli olanı seçmen bazında olanıdır. Siz istediğiniz kadar yukarıda ittifak yapın, eğer aşağıda kabul görmüyorsa bu olmuyor” dedi.

Adar: İttifakın önemli olanı seçmen bazında olanıdır
05 Aralık 2018 Çarşamba 15:05

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ve yönetim kurulu üyeleri, Özdilek Sanat Merkezi’nde basın mensupları ile bir araya geldi.

-31 Mart seçimlerine bir bütün halinde gideceğiz-

Adar, toplantıda yaptığı konuşmada, parti içerisindeki kırgınlıkları, küskünlükleri yok ederek bir bütün halinde Cumhuriyet Halk Partisi’ni 31 Mart seçimlerine taşımayı hedeflediklerini söyledi.  Adar, “Çok kısa bir süre önce göreve geldik. Almış olduğumuz görev benim için bir onur, aynı zamanda böyle zorlu dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet etmekte bir şeref. Böyle bir dönemde özellikle parti içerisinde kırgınlıkları, küskünlükleri yok ederek bir bütün halinde Cumhuriyet Halk Partisi’ni 31 Mart seçimlerine taşımayı hedefliyoruz.  Hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Bu çalışmalar içerisinde az önce söylediğim noksanlıkları giderme çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

-Büyükerşen’in adaylığı konusunda sıkıntı yok-

Partisi’nin yerel seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Adar,  Büyükerşen’in adaylığı konusunda bir sıkıntı olmadığına vurgu yaptı.  Eskişehir’de 4 ilçede belediye başkan adaylarının Genel Merkez tarafından açıklandığını hatırlatan Adar, diğer 11 ilçenin adayının ise önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti. Adar, “Kentimizde dört belediye başkan adayımız belirlenerek, Genel Merkezimiz tarafından açıklandı.  Geriye 11 belediye başkan adayımızın açıklanması kaldı. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Yılmaz Büyükerşen’in adaylığı konusunda hiçbir sıkıntı yok. Çünkü Hocam kendisini Türkiye genelinde kanıtlayan bir isim. Eskişehir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olması da bizler açısından büyük bir değer. Diğer büyükşehirlerle birlikte adaylığı açıklanacak. Muhtemelen de ayın 6’sında açıklanacak. Belediye başkanları listesi içerisinde Sayın Büyükerşen’in ismi olacak” ifadelerini kullandı.

-Kadın kotası seçilebilir üyeler içerisinde uygulanacak-

5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme hakkının yıldönümüyle ilgili partilerdeki kadın kotasına da değinen Adar, “Bir süre önce Sayın Genel Başkanımız açıkça ifade ettiler. Tüzüğümüz gereğince karşı cins kotası olarak tabir edilen yüzde 30 mertebesinde karşı cinsten insanların parti organlarında yer alması benimsendi. Eskişehir özeli için konuşuyorum 37 kişilik belediye meclislerinde, bu 37’nin içine koyarak yapmak yerine parti tarafından alınacak oy aşağı yukarı belli olduğu için seçilebilir üyeler içerisinde yüzde 30 kotasının konulması gerektiğini söyledi. Öyle zannediyorum ki uygulamayı da bu şekilde yapacaklar. Biz görev yaptığımız belediye meclislerinde kadın üyelerimizin erkek üyelerimize göre çok daha başarılı olduğunu da gözlemledik” diye konuştu.

-Yapım itibariyle kavgacı bir üslubum yok -

Eskişehir’de kavgadan uzak bir siyaset anlayışıyla hareket edeceklerine vurgu yapan Adar, “Yapım itibariyle kavgacı bir üslubum yoktur. Onun için Eskişehir’de tüm siyasi partilerle eşit koşullar içerisinde ama birbirimize hakaret etmeden, üslubumuzu o tarzda tutarak bir seçim dönemi geçirmeyi düşünüyorum. Bundan tüm Eskişehir’in faydalandığını hep birlikte göreceğiz. En son görev yaptığımım 2008-2010 yılları arasında yani yoğun olarak 2009 seçimlerini yaşadığımız dönemde, il başkanlığı yaptığım dönemde aynı üslubu devam ettirdim. Eskişehir’deki tüm siyasi parti il başkanlarıyla diyalogum son derece iyiydi.   Birbirimizi kırmadan, toplumu ötekileştirmeden, kimsenin kimseye hakaret etmesine fırsat vermeden bir seçim kampanya dönemi geçirdik. Tabi hepimiz söylemimizde bunu ifade ederiz ama uygulamada bunu etmeyen arkadaşlarımız da çıkabiliyor. Ama ben özellikle bunu vurgulamak istedim. Bu tarz bir seçim çalışması yürüteceğimizi arkadaşlarıma da ifade ettim. Onlarda aynı üsluba uyacaklardır” dedi.

-Vatandaşın mutfağında yangın var-

Ülke gündemine ilişkinde değerlendirmelerde bulunan Adar, ekonominin iyi gitmediğini söyledi. ‘Vatandaşın mutfağında yangın var” diyen Adar, şunları kaydetti: “Ülke son derece zor günler geçiriyor. Büyük bir ekonomik kriz var. Her ne kadar ülkeyi yönetenler böyle bir krizin olmadığını ifade etseler de yangın evlerin mutfağında, yangın işyerlerinde, yangın herkesimde. Son birkaç gün içerisinde bana ulaşan bilgilere göre tarım kesiminde çiftçimiz geçimini sağlayamadığı, ürününü gerçek değerine satamadığı için elindeki ekipmanını, traktörünü satmak kalıyor. Bunlar ülkenin geleceği adına son derece iyi olmayan tablolar. Onun için herkesin konuşurken çok dikkatli olması gerekir. Ama toplumun yaşadığı gerçekleri de göz ardı etmeden, onları farklı bir şekilde baskılamaya çalışmadan kabullenerek yürütmek zorundayız. Eğer fedakarlık yapılması gerekiyorsa o fedakarlığı sadece toplumun bir kesimi değil, tüm kesimlerinin üstlenmesi gerekiyor. Umut ediyorum ki bu sıkıntıyı tüm ulus olarak el birliği ile ama özellikle birbirimizi ötekileştirmeden, birbirimizi sahiplenerek ve birbirimizi kucaklayarak götürmek zorundayız.”

-Eskişehir ittifakın dışında kalabilir-

Adar, bir gazetecinin ‘Eskişehir’de İYİ Parti ile bir ittifak olur mu?’ sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “İttifak 24 Haziran seçimleri öncesi Türkiye’de moda haline geldi. Oysa her siyasi partinin kendisine göre bir görüşü vardır. Amaç sadece seçim kazanmak olmamalı. Amaç o partinin ideolojisi doğrultusunda toplumu yönetmek olmalı. İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin görüşmeleri devam ediyor. Çok yakın bir süre içerisinde, belki yarın İYİ Parti Genel Başkanı ile Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bir araya gelecekler. Bir ittifak söz konusu olur mu bilemiyorum. Ama Eskişehir bu kapsamın belki dışında kalabilir. Çünkü İYİ Parti’nin yerel yöneticilerinin vermiş olduğu beyanatları izliyorum. ‘Biz kendi adayımızı çıkaracağız’ diyorlar. Şunu bilmek lazım ki; Eskişehir seçmenin neyi, ne zaman, nasıl yapacağını bilir. İttifakın önemli olanı seçmen bazında olanıdır. Siz istediğiniz kadar yukarıda ittifak yapın, eğer aşağıda kabul görmüyorsa bu olmuyor. 24 Haziran seçimleri öncesi İYİ Parti’nin seçime girmesi tehlikedeydi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 15 vekili, İYİ Parti’ye geçerek grup kurmasını sağladı. Grup kurduğu içinde seçimlere katılabildi. Ama bunun oya dönüşmesi, Eskişehir özelinde söylüyorum Cumhuriyet Halk Partisi’nden, İYİ Parti’ye çok ciddi bir oy gittiğini düşünüyorum. Onun için ittifak tabandaki seçmen bazında yapılan ittifaktır. Ona da seçmen kendisi karar veriyor. Eskişehir seçmeni gerçekten bu konuda son derece duyarlı, son derece araştırmacı ve son derecede iyi uygulayıcı.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.