ADAR: DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, yönetim kuruluyla beraber düzenlediği basın toplantısıyla seçim sonuçlarını değerlendirdi

02 Nisan 2019 Salı 15:05

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, yönetim kuruluyla beraber düzenlediği basın toplantısıyla seçim sonuçlarını değerlendirdi. İl binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Adar belirledikleri hedeflere ulaştıklarını söyleyerek, “Seçime girerken belirlemiş olduğumuz hedeflere ulaştık. Eskişehir merkezdeki ve taşradaki belediyelerimiz muhafaza ederek bunlara en az 4 ilçeyi daha ilave etmeyi programlamıştık. Büyük ölçüde bu hedefimize ulaştık. Küçük birkaç tane yol kazası oldu. Bu kazalar sonucunda da bir ilçemiz gelemedi. Bir ilçemizde de henüz seçim sonuçları netleşmediği için tam orayı aldık diyemiyorum” dedi.

ÇİFTELER'DEKİ SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİK 

Adar Çifteler’deki seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini aktararak, “Çifteler’de 8 oy ile MHP önde gibi gözüküyor. Belediye meclis üyesi listesinde CHP  açık ara farkla önde Büyükşehir Belediye Başkanlığına verilen oyda da çok açık ara farkla öndeyiz. Bu 8 oyla kaybedildi gibi görülen Çifteler’deki seçimlerde 400’ün üzerinde geçersiz oy var. Bizim itirazımız buna yönelik. Bugün seçim kurulu hakimi kararını verecek. Bize gelen verilere göre çok sayıda oy geçersiz olduğu yönünde. Çünkü seçim tutanaklarına baktığımızda bu geçersiz oylarla ilgili hiçbir gerekçe yazılmamış. Yasa oldukça açık ve net. Biz itirazımızı Çifteler İlçe Seçim Kuruluna yaptık. Bugün neticelenmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU ELDE ETTİK

Adar, meclis çoğunluğunu elde etmek için kırsalı çok önemsediklerini bu dönem Büyükşehir Belediyesi’nde meclis çoğunluğunu elde ettiklerini ifade etti.

DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

Adar, il başkanlığı görevini sürdürmek istediklerini ifade ederek, “Devam etmek kararlılığındayız. Getiriliş şeklimiz bir sonraki kongreye kadar devam etmemizi olanak sağlıyor. Cumhuriyet Halk Partisinde belli sayıda imza topladığınız zaman olağanüstü kongrelerde yapmak mümkün. Ben artık CHP’nin kongrelerle uğraşmak yerine geleceğe yönelik projeler yaparak, hedefler belirleyerek gitmesinden yanayım. Bizim bir görevimiz vardı. Seçimde başarılı olmaktı. Yönetim olarak bunu başardık. Yönetimdeki tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.