ADA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ ANKETİ: MHP-İYİ PARTİ- HDP BARAJ ALTINDA

Ada Araştırma Şirketi'nin yapmış olduğu son seçim anketine göre; yeni kurulacak oluşum MHP, İYİ Parti ve HDP'yi baraj altına çekiyor.

ADA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ ANKETİ: MHP-İYİ PARTİ- HDP BARAJ ALTINDA
02 Kasım 2019 Cumartesi 14:14

Yerel seçimde Ekrem İmamoğlu'nun zaferini doğru tahmin eden şirketler arasında yer alan Ada Araştırma Şirketi’nin 26 ilde 18 yaş ve üzeri toplam bin 700 katılımcıyla önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak (CATI) bilgisayar destekli telefonla anket yapma tekniği ile gerçekleştirdiği anketten öne çıkan detaylar şöyle:

Katılımcılara “Yarın milletvekilliği seçimi olsa hangi partiye oy verirsiziniz?” sorusu da yöneltildi. Bu soruya yanıtlar ise şöyle oluştu: (Kararsızlar dağıtıldığında) AK Parti: Yüzde 41,9 CHP: Yüzde 21,3 MHP: Yüzde 8,4 İYİ Parti: Yüzde 7,5 HDP: Yüzde 7,5 SAADET: Yüzde 2,3 Yeni kurulacak parti: Yüzde 9,2 Diğer % 2,0

“Yarın Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa kime oy verirsiniz?” sorusuna verilen yanıtlar ise şu şekilde sıralandı; Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 45,1 Ekrem İmamoğlu: Yüzde 26,6 Meral Akşener: Yüzde 6,1 Devlet Bahçeli: Yüzde 5,3 Selahattin Demirtaş: Yüzde 4,2 Ali Babacan: Yüzde 3,8 Diğer: Yüzde 2,8 Ahmet Davutoğlu: Yüzde: 2,1 Muharrem İnce: Yüzde 1,6 Temel Karamollaoğlu: Yüzde 1,4 Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 1,1

Anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan bir önceki aya göre oyunu artırdı.

Ankette katılımcılara “Yeni bir partiye ihtiyaç olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusu da yöneltildi. Bu soruya katılımcıların; Yüzde 58,8’i ‘hayır’, Yüzde 34,8’i ‘evet’, Yüzde 6,3’ü ise ‘fikrim yok’ diye yanıt verdi.

Katılımcılara “Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Muharrem İnce” isimleri de soruldu. Bu isimler arasında şansı en yüksek kişinin yüzde 79,7 ile Ahmet Davutoğlu olduğu gözlendi.

Türkiye’nin ekonomik gidişatını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yüzde 72,0 Kötüye doğru gidiyor, Yüzde14,3 Aynı kalacak, Yüzde 13,8 İyiye doğru gidiyor.

Barış Pınarı Harekatı'nı destekleyenlerin oranı yüzde 75.1 olurken yüzde 17.6 desteklemediğini açıkladı.  

21-28 Ekim 2019 tarihleri arasında 26 il genelinde gerçekleştirilen araştırma; Türkiye'de 26 ilde yaşayan seçmenlerin Ekim 2019 gündemini belirleyen olaylarla ilgili algı ve düşüncelerini ölçmek ve değerlendirmek amacıyla gerçekleştirildi.

(DUVAR)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.