12 EYLÜL’ÜN FARKLI BİR VERSİYONUNU YAŞIYORUZ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sosyal paylaşım sitesi Facebook’daki hesanından, 12 Eylül darbesinin 37. yılı dolayısıyla paylaşımda bulundu.

12 EYLÜL’ÜN FARKLI BİR VERSİYONUNU YAŞIYORUZ
12 Eylül 2017 Salı 16:35

Kurt, paylaşımında “Bugün 12 Eylül. Faşizmin en net biçimde yönetime el koyduğu gün. Baskıları da, işkenceleri de unutmadık, unutturmayacağız. Kahrolsun faşizm.

Günümüzde de 12 Eylül'ün farklı bir versiyonunu yaşıyoruz. Hak yok, hukuk yok, adalet yok, demokrasi yok, özgürlük yok... Ama baskı var, zulüm var. Tıpkı o günler gibi. Gazetecilerden, öğretim görevlilerine birçok meslekten yurttaşımız haksız yere tutuklanıyor, ne için yargılandığını bilmeden aylarca tutuklu kalıyor. Adalet arayışımız bu yüzden. Çünkü adalet yoksa insanlık yoktur. Binlerce yurtsever, devrimci, ilerici ve demokratın hapse atıldığı, işkenceler gördüğü, acılarla dolu 12 Eylül darbesinin yıldönümünde faşizmi bir kez daha lanetliyorum” ifadelerini kullandı.


 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.