1 KOLTUK 3 ADAY


Gözde Çelik

Gözde Çelik

30 Mayıs 2017, 11:47

Siyaset her dönemde kadınlar için zorlu bir yolculuk olmuştur. Örgüt içerisinde bir yere gelmeleri, aktif görev almaları ve başkanlık süreçleri her zaman çetin sınavlarla doludur.

Sözü kongre sürecindeki CHP’de kadınların üstlendiği rollere getireceğim. Kulislerden duyduğum kadarıyla CHP’li kadınlar kılıçlarını çekmiş hali hazırda adaylık için bekler olmuşlar. 

İl Başkanlığı için aday olduğu konuşulan İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya’nın Kadın Kolları görevini çok da başarılı bir başkanlık süreci ile geçirdiği söylenemez. Kucaklayıcı ve birleştirici olmaktan çok kadınları ayrıştırdığı kutuplaştırdığı dillendiriliyor sık sık.  

Şu anki süreçte İl Kadın Kolları Başkanlığı için konuşulan isimlerin başında Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal geliyor. Sibel Yeşildal’ın bu denli, istenmesinin ardında yatan en büyük neden ise tabandan almış olduğu destek.

Üstüne üstün sessiz, sakin ve oldukça yapıcı tavrı Yeşildal’ı Kadın Kolları İl Başkanlığı için öncelikli isim haline getiriyor. 

Kadın Kolları İl Başkanlığı için başka isimlerde kulaklarıma gelmiyor değil. Eski Kadın Kolları İl Başkanı Hatice Kılıç, Ferda Kavaklı ve Esma Altınel de konuşulan isimler arasında…
 
Tepebaşı İlçe Kadın Kolları için Gökçe Kurt’tan başka henüz bir adayın ismi duyulmadı.

Öte yandan Odunpazarı İlçe Kadın Kolları için Figen Kâhya’nın desteklediği Melek Candemir Ekiciler ile yine Odunpazarı Kadın Kolları için ismi konuşulanlar arasında Arzu Sezen yer alıyor.  

Süreç neyi gösterir bilinmez ama CHP’li kadınları rekabetin bol olduğu günler bekliyor. Umudum CHP’liliği gerçekten bilen anlayan anlatan yaşayan ve yaşatacak olan,  o koltuğu gerçekten hak eden birinin oturması…
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.