SEMPOZYUMDA KAFKAS RÜZGARI ESTİ

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu etkinlikleri kapsamında konser programları da devam ediyor.

SEMPOZYUMDA KAFKAS RÜZGARI ESTİ
13 Eylül 2017 Çarşamba 11:25

Eti Eski Fabrika alanında gerçekleşen konserde sevilen sanatçı Gülcan Altan sahneye çıkarken, Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür Derneği halk dansları ekipleri ‘Şıblej’ ve ‘Sıble’ oyunlarını sergiledi.

Konserde Çerkezce, İspanyolca ve Türkçe şarkılar seslendiren Gülcan Altan davetlilere çok keyifli bir gece yaşattı. Büyük beğeni toplayan ve ayakta alkışlanan Altan, “Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 11. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda sizlerle bizleri buluşturan Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a teşekkür ediyorum.  Toprak insana şekil veriyor, insanda küçücük elleriyle o toprağı yoğurmaya çalışıyor. Çok güzel bir sempozyum” şeklinde konuştu. Gülcan Altan daha sonra Aşık Veysel’in Kara Toprak türküsünü davetlilerle hep bir ağızdan söyledi.

Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cihan Ertok da konserde bir konuşma yaparak, “Biz Eskişehir’de bütün kültürel derneklerle, insanlarla hep iç içe ve barış içinde beraberce yaşıyoruz. Kültürlerimizi birbirimize aktarmaya çalışıyoruz. İnşallah bu güzellikler sonraki nesiller ile devam eder. Ben bu kültürlerin değerlerini bilen ve bu kültürlere değer veren çok kıymetli Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a da bu kültürlere verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Gülcan Hanım bizleri ve Kafkas Kültürünü sanat camiasında en iyi şekilde temsil ediyor. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Konser programı alkışlar eşliğinde sona erdi. Öte yandan sempozyum kapsamında düzenlenen konser programları 14 Eylül akşamı saat 20.30’da Altan Özdil ile devam edecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.