SANATÇI ANNE-OĞULDAN ORTAK SERGİ

Kendine özgün teknikle yaptığı doğa resimleriyle tanınan ressam Ayşe Birsen İlter ile seramik sanatçısı oğlu Orçun İlter ortaklaşa 'Dört Mevsim Anadolu ve Hatıralar' yağlı boya resim ve 'Sırlara Yolculuk' isimli seramik heykel sergisi açtılar.

SANATÇI ANNE-OĞULDAN ORTAK SERGİ
04 Ekim 2017 Çarşamba 15:26

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi Sergi Salonu sanatçı anne-oğul Ayşe Birsen İlter ve Orçun İlter’in Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla  açtıkları ortak sergiye ev sahipliği yaptı.

Resimleri ile doğa sevgisini anlatan, doğanın gerçeğini yansıtan, doğanın renkli ayrıntılarını gösteren ödüllü ressam Ayşe Birsen İlter’in ‘Dört Mevsim Anadolu ve Hatıralar’ sergisinde 85 eseri yer alıyor. Sanatçı, çocukluğunun geçtiği çiftlikleri, gençliğinin geçtiği yöreleri ve içine sindirdiği güzellikleri doğanın özüne sadık kalarak resimlemeye çalıştığını belirttiği eserleri sayesinde sanatseverlerle gördüklerini, yaşadıklarını, duygularını paylaştığını söylüyor.

Ayşe Birsen İlter’in seramaik sanatçısı oğlu Orçun İlter’in ‘Sırlara Yolculuk’ isimli seramik heykel sergisinde ise 93 eser yer alıyor. Sanatçı anne-oğulun ortak sergisi 30 Ekim 2017 tarihine kadar açık kalacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.