Sanat Odunpazarı'nda hayat buldu

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, sanatseverlere hizmet etmeye devam ediyor. 

Sanat Odunpazarı'nda hayat buldu
17 Temmuz 2017 Pazartesi 16:47

20. yüzyılın en önemli sanatçılarından Salvador Dali'nin eserlerinin sergilendiği "Salvador Dali/ Zodyak-Pantagruel" Sergisi ile kapılarını açan Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, Hanefi Yeter’in Ahval adlı resim ve heykel sergisinin ardından Suluboya Günleri’ne ev sahipliği yapıyor.

Resim Sergisi, Suluboya Çalışma Atölyeleri ve Workshopların yer aldığı Suluboya Günleri; 18 Ağustos 2017 Cuma günü sona erecek.

Odunpazarı Belediyesi ve Uluslararası Suluboya Derneği işbirliği ile düzenlenen “Suluboya Günleri”nde sanatseverler, suluboya resimlerin yer alacağı sergide keyifli bir deneyim yaşarken atölye çalışmaları ve workshoplar ile bu anın keyfini pekiştirecekler. Sanatseverler, aynı zamanda Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde bulunan “artırılmış gerçeklik” uygulamasıyla Odunpazarı Evlerinin suluboya halleriyle fotoğraf çekilme fırsatı yakalayacak.

Her gün saat 10:00-20:00 saatleri arasında açık olacak
Uluslararası alanda tanınan ve derneğin kurucu başkanı Atanur Doğan tarafından 2012 yılında İzmir-Seferihisar’da kurulan Uluslararası Suluboya Derneği, bağımsız şubeler halinde 97 ülkede daha açıldı. Suluboya resim sanatının tanınması ve yaygınlaşması, dünya ülkeleri standartlarında suluboya sanatçılarının yetişmesi konusunda çalışmalar yapan Uluslararası Suluboya Derneği, uluslararası festivaller düzenleyerek Türkiye’de il il dolaşıp, sergiler açarak suluboya sanatını sevenleriyle buluşturuyor. Odunpazarı Belediyesi ve Uluslararası Suluboya Derneği tarafından Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen “Suluboya Günleri” 18 Ağustos 2017 Cuma Günü sona erecek. Sergi, her gün saat 10:00-20:00 saatleri arasında açık olacak.

Çalışma atölyelerine katılanların eserleri de sergilenecek
Gerçekleştirilecek atölyelerde sanatseverler suluboya pratiği yapabiliyor. Atölyeler, üç ayrı çalışma grubundan oluşurken, atölye tarihleri ve çalışma saatleri ise 19-21 Temmuz 13:30-15:00, 26-28 Temmuz 13:30-15:00, 2-3 Ağustos 13:30-15:00 Suluboya Günleri’nde ayrıca workshoplar da gerçekleştiriliyor. Uluslararası Suluboya Derneği Türkiye Şubesi üyesi ressamlar tarafından düzenlenen workshop için Türkiye’nin dört bir yanından ressamlar Eskişehir’e geliyor.

20 Temmuz 2017 Perşembe Günü Denizli’den Eskişehir’e gelen Ressam Celal Günaydın 15:00-18:00 saatleri arasında workshop düzenlerken, 27 Temmuz 2017 Perşembe Günü ise Gaziantep’ten Eskişehir’e gelen Ressam Mustafa Bencan 15:00-18:00 saatleri arasında suluboya meraklıları ile bir araya geldi. 4 Ağustos 2017 Cuma Günü ise 15:00-18:00 saatleri arasında İzmir’den Eskişehir’ gelecek olan Atanur Doğan çalışmalarını uygulayacak.

Çalışma Atölyeleri ve Workshopların son günü olan 4 Ağustos’ta katılımcılara, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un ve Uluslararası Suluboya Derneği başkanı Atanur Doğan’ın katılımıyla sertifikaları verilecek. Ayrıca katılımcıların Çalışma Atölyelerinde hazırladığı eserler, “Suluboya Günleri” Resim Sergisine dâhil edilerek sergilenecek.

Odunpazarı’nın yolculuğu dali ile başladı
20. yüzyılın en önemli sanatçılarından Salvador Dali’nin eserlerini Eskişehirlilerle buluşturan “Salvador Dali / Zodyak-Pantagruel” Sergisi, Odunpazarı Belediyesi’nin Çağdaş Sanatlar Galerisinde başlattığı sanat yolculuğunun başlangıç noktası oldu. Dali'nin 22 özgün litografisinin yer aldığı, küratörlüğünü sanat eleştirmeni İbrahim Karaoğlu'nun yaptığı “Salvador Dali / Zodyak-Pantagruel” Sergisi’ne sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Milletvekillerinden, öğrencilere, belediye işçileri ve Eskişehir Basketbol Takımı’na kadar geniş bir yelpazede binlerce sanatseverin gezdiği sergi, 30 Nisan 2017 Pazar gününe kadar açık kaldı.

Odunpazarı Belediyesi ile daha önce; “Ellerin Büyüsü”, “Dünyanın Renkleri” ve “Don Kişot'un İzleri” gibi birçok önemli uluslararası sergiyi gerçekleştirmiş olan ve aynı zamanda serginin küratörlüğünü de yapan Sanat eleştirmeni, yazar, küratör İbrahim Karaoğlu'nun çabalarıyla Eskişehir'e getirilen sergide, Salvador Dali'nin 4 adet 1967 tarihli Zodyak ve 1973 tarihli, fantastik edebiyatın başlangıcı sayılabilecek Fransız hümanist filozof ve yazar François Rabelais'in 16. yüzyılda yazmış olduğu “Dev Gargantua Ve Oğlu Pantagruel'in Olağanüstü Hayatları” kitabını konu edindiği Pantagruel serisine ait 18 adet renkli litografisi sergilendi. Sergide Salvador Dali'ye ait litografilerin yanı sıra, ünlü sanatçının 1929 yılında arkadaşı Luis Buuel ile birlikte çektiği “Bir Endülüs Köpeği” adlı avangart film ve hayatının anlatıldığı belgeselin gösterildi.

Milletvekilleri Salvador Dali sergisini gezdi
Eskişehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği Salvador Dali Sergisini ilk gün yaklaşık bin 300 sanatsever gezdi. Salvador Dali Sergisi; milletvekilleri, belediye başkanları, öğrenciler, işçiler ve Eskişehirli sanatseverlerin beğenisini kazdı. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İsmet İnönü’nün torunu ve CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Belçika Sosyalist Üyesi ve Belçika Meclis Başkanvekili Emin Özkara farklı zamanlarda Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisini gezdi.

Çağdaş Sanatlar Galerisinde yer alan Salvador Dali Sergisinide gezen milletvekilleri, anı defterine duygularını yazdı. Salvador Dali Sergisi ve Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi’ni çok beğenen milletvekilleri, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a sanata verdiği önemden dolayı teşekkür etti.

Öğrenciler Salvador Dalinin dünyasını keşfediyor
Salvador Dali Sergisi Eskişehirli sanatseverler; ilköğretim, lise ve Güzel Sanatlar Fakültesi ’de dahil üniversitelerin çeşitli fakültelerinde eğitim gören öğrenciler; işçiler tarafından da ziyaret edildi. Birçok okul Salvador Dali Sergisi’ni gezmek için Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi’ne sergi düzenlerken, öğrenciler Salvador Dali’nin dünyasını keşfetme şansı yakaladı. Sergiyi gezen Eskişehirliler gezi sonunda Salvador Dali ile anı fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Sanatseverler Salvador Dali / Zodyak-Pantagruel Sergisi’ne büyük ilgi gösterdi. Afyon, Bilecik ve Kütahya’dan birçok sanatsever Salvador Dali / Zodyak-Pantagruel Sergisi’ni gezmek için Eskişehir’e geldi.


Hanefi yeter resim ve heykel sergisi ile Odunpazarı’ndaydı
Odunpazarı Belediyesi’nin Çağdaş Sanatlar Galerisinde 4 Mart 2017 tarihinde “Salvador Dali / Zodyak-Pantagruel” sergisi ile açtığı sanat yolu Hanefi Yeter’in “Ahval” adlı resim- heykel sergisi ile devam etti. Odunpazarı Belediyesi, Alman ve Türk Çağdaş Resmi'nin ve Heykeli'nin önemli sanatçılarından Hanefi Yeter'in son dönem yapıtlarından oluşan özel bir seçki ile Eskişehirli sanatseverleri buluşturdu.

Küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı sergi, 30 Haziran 2017 Cuma günü sona erdi. “Ahval” isimli sergisinde; Hanefi Yeter’in son dönemde ürettiği resimler ve heykeller yer aldı. Sanatseverler sanatçının eşsiz yapıtlarıyla estetik bir şöleni yaşarken, aynı zamanda mekân içerisinde yerleştirilmiş olan ekrandan da, BBC’nin Yeter ile 1992 yılında gerçekleştirdiği "Looking Both Ways" adlı belgesel üzerinden de sanatçının yaratım evrenine ve yaşamla ilişkilerine dair bilgi sahibi oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.