ODUNPAZARI’NA JAPON MİMAR İMZASI

Polimeks, Eskişehir’de modern sanat müzesi açmaya hazırlanıyor. Japonya’nın önemli mimarlarından Kengo Kuma’nın tasarladığı müzenin 2017 sonunda Odunpazarı bölgesinde açılması planlanıyor.

ODUNPAZARI’NA  JAPON MİMAR İMZASI
12 Haziran 2017 Pazartesi 12:07

Eskişehir'e yapılan Odunpazarı Modern Sanat Müzesi, tasarımı bakımından ülkemizin en dikkat çekici müzelerinden biri olacak. Japonya’nın dünyaca ünlü mimarlarından Kengo Kuma'nın bu tasarımında Odunpazarı'nın kültürel ve tarihsel öğeleri göz önüne alınmış.

Müze, geleneksel Osmanlı mimarisiyle bilinen Odunpazarı'nın genel çehresine de uyum sağlamış olacak. Yatay dizilmiş ahşap desenleri adeta dev birer kasayı andırıyor. Mimar Kengo Kuma, farklı tasarımlarında da görüldüğü üzere betonu olabildiğince az kullanması ile tanınıyor.

Türk inşaat şirketi Polimeks ‘in açacağı müze, kendisi de Eskişehirli olan Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca’nın girişimiyle hayata geçiyor. İçerisindeki daimi müzede Polimeks koleksiyonundaki modern ve çağdaş Türk sanatçılarının eserleri sergilenecek.

3 bin 582 metrekarelik alanda modern sanat müzesi haricinde bir de butik otel yer alacak, bunun yanı sıra dönemsel sergiler, sanatçı bulmaları, atölye, seminer ve eğitim programları da hayata geçirilecek.

Proje şu anda yapım aşamasında. Açılış tarihi henüz açıklanmadı, iki yıl sonra tamamlanması bekleniyor.UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan tarihî Odunpazarı’nın yakışır bir mimarî olacaktır.

 
 

 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.