ODUNPAZARI'NDA FESTİVAL GÜNLERİ

Tarihi Odunpazarı Bölgesi, Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen iki uluslararası festival tüm hızıyla devam ediyor.

ODUNPAZARI'NDA FESTİVAL GÜNLERİ
06 Ekim 2017 Cuma 16:06

Tarihi Odunpazarı Bölgesi, Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen iki uluslararası festivale ev sahipliği yapıyor.
Odunpazarı Belediyesi tarafından “The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi” sloganı ile düzenlenen 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, Odunpazarı Meydanı’nda devam ediyor. Bir taraftan 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali kapsamında sanatçılar ahşaba şekil verirken, diğer taraftan da Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesinde “Camın Büyüsü” sloganı ile gerçekleşen 5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’nde sanatçılar cama şekil veriyor. Odunpazarı Belediyesi Uluslararası Ahşap Heykel Festivali kapsamında artık geleneksel hale getirdiği Fidan Dikme Etkinliğine bu yıl da devam edecek. 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali kapsamında Teksan Sanayi Sitesi’nde Adalet Ormanı oluşturulacak. Festival kapsamında ise 7 Ekim Cumartesi Günü ünlü sanatçı Mehmet Erdem festival alanında halk konseri verecek.

Büyükler çocukluklarına döndü
4’ü yabancı 11’i yerli olmak üzere toplamda 15 sanatçı ve bilim insanının katıldığı 3. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nde, sanatçıların yaptığı eserler gün yüzüne çıkmaya başladı. Festival kapsamında Arasta Çarşısı’nda Topaç Çevirme Etkinliği gerçekleştirildi. 7’den 70’e her yaştan vatandaşın katıldığı Topaç Çevirme Etkinliğinde, çocuklar unutulmaya yüz tutan topaç çevirme oyunu ile tanışırken, büyükler de çocukluklarına geri döndü. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un da katıldığı Topaç Çevirme Etkinliği, renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.



Adalet Ormanı için fidan dikecekler
Odunpazarı Belediyesi Uluslararası Ahşap Heykel Festivallerinde geleneksel hale getirdiği fidan dikme etkinliğine devam ediyor. Eskişehir Özgürlük ve Barış Ormanlarından sonra, Adalet Ormanına da sahip olacak. 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali kapsamında Teksan Sanayi Sitesi’nde yapılacak olan ‘Fidan Dikimi Etkinliği’ 07 Ekim 2017 Cumartesi Günü 14.00’de gerçekleşecek. Fidan Dikimi Etkinliği için Büyükdere Cemevi ve Yenikent Seramik Park önünden saat 13:00'de otobüs kaldırılacak. 3’üncü Ahşap Heykel Festivali boyunca sanatçılar ve bilim insanları tarafından yapılan birbirinden eşsiz eserler, 9 Ekim Pazartesi Günü saat 16.00’da Ahşap Eserler Müzesi’nde sergilenmeye başlayacak.

Camın ateşle dansı devam ediyor
Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nin ev sahipliği yaptığı bir diğer festival de bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali. “Camın Büyüsü” sloganı ile düzenlenen 5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali, Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi’nde devam ediyor. Uluslararası alanda tanınan cam sanatçıları Joe Cariati, Martin Janecky ve Janusz Pozniak’nin yanı sıra yerli 26 cam sanatçısı ve bilim insanının katılığı; 5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’nin ikinci gününde Martin Janecky cam meraklıları ile bir araya geldi. Gün boyunca cama şekil veren Janecky, vatandaşlardan tam not aldı. Bugün Janusz Pozniak, 10.00-12.30 ve 14.00-18.00 saatleri arasında çalıştay ve workshop gerçekleştirecek. 7 Ekim 2017 Cumartesi Günü ise Joe Cariati cam meraklıları ile bir araya gelecek. Cariati, 10.00-12.30 ve 14.00-18.00 saatleri arasında da çalıştay ve workshop düzenleyecek.

Başkan Kurt festival alanını gezdi
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Arasta Çarşı’da gerçekleşen Topaç Çevirme Etkinliğinin ardından Odunpazarı Meydanı’ndaki festival alanına geldi. Festivale katılan vatandaşlarla sohbet eden Başkan Kurt, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Vatandaşlar, her iki festivale de yoğun ilgi gösterdi. Odunpazarı Belediyesi Oyunpazarı Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri ile Zeytindalı Çocuk Merkezi öğrencileri festival alanını gezdi. Ahşabın nasıl şekil aldığını öğrenen minikler, camın ateşle dansını ise büyük bir dikkatle izledi. Topaç çevirme etkinliğine de katılan minikler, keyifli bir gün geçirdi.

Mehmet Erdem halk konseri verecek
Her iki festivale katılan sanatçılar, çalışmalarına devam ederken, alanda bulunan sahnede konserler de devam etti. Gündüz Bülent Uçaner Yılmaz kemençesi ile Karadeniz Ezgileri söylerken, akşam saatlerinde de Shuffle müzik severlerle bir araya geldi. Odunpazarı Belediyesi Festival kapsamında konser düzenlemeye devam ediyor. Sevilen sanatçı Mehmet Erdem, 07 Ekim 2017 Cumartesi Günü 20.00’de Eskişehirliler ile bir araya gelecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.