Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu’nun büyük başarısı

Bu yıl 43’üncü sanat yılına giren Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu’nun büyük başarısı
17 Ekim 2017 Salı 12:41


Büyük korodan 3, Çocuk korosundan 1 kişi daha geçtiğimiz aylarda yapılan sınavları kazanarak konservatuara girme hakkı elde ettiler. Büyük korodan Ezgi Özkan hem Niğde Halis Özdemir Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarını, hem de Ankara Gazi Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarını kazandı, tercihini Ankara’dan yana kullandı. Onurhan Tabak hem Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarını, hem de Anadolu Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarını kazandı. Yusuf Daşkın hem Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarını, hem de Anadolu Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarını kazandı. Tercihini Eskişehir’den yana kullandı.


Bu yıl 27’nci Sanat yılına giren Çocuk Korosu’ndan Ufra Orak da Anadolu Üniversitesi Devlet Batı Müziği Konservatuarını kazandı.


Konservatuarı kazanan öğrenciler, bu başarıda emekleri geçen Bestekâr Hüseyin Erbay, Figen Alkılıçgil, Meryem Işık, Mine Türkoğlu ve Tülay Türkmen’e, koro saz sanatçılarına, Halk Eğitimi Merkezi personeline teşekkürlerini ve minnettarlıklarını bildirirler.
Öğrencilerinin bu başarılarından çok mutlu olduğunu bildiren Hüseyin Erbay Hoca ise ’’43 yıldan beri adeta bir konservatuar ciddiyetinde, plan ve programında ve çağdaş bir anlayışla yaptığımız Türk Müziği eğitimi sonunda aşağı yukarı her yıl TRT’ye, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Koroları’na, Devlet Türk ve Batı Müziği Konservatuarlarına ve diğer müzik okullarına öğrenciler gönderiyoruz. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Öğrencilerime bundan sonraki müzik yaşamlarında başarılar dilerim” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.