Ödüllü Filmler Ekim’de Eskişehirlilerle buluşuyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 16’ıncısı düzenlenen ve 13-15 Ekim tarihleri arasında da Eskişehir’de sinemanın en güncel örnekleriyle sinaseverlere ulaşmayı hedefleyen Filmekimi’nin merakla beklenen programı belli oldu.

Ödüllü Filmler Ekim’de Eskişehirlilerle buluşuyor
26 Eylül 2017 Salı 09:05

Esgündem26.com: Espark Cinemaximum’da 3 gün boyunca devam edecek festival, 13 Ekim’de 11:00 seasında Sergio Castelli yönetmenliğindeki ‘Fortunata’ filmi ile başlayacak. Ardından program kapsamında sinemaseverler Martin McDonagh yönetmenliğindeki ‘Üç Billboard Ebbıng Çıkışı’, Andrey Zvyagint yönetmenliğindeki ‘Sevgisiz’, Claire Denis yönetmenliğindeki ‘İçimdeki Güneş’, Benny ve Josh Safdie’nin 2017 Cannes Soundtrack Ödülü aldığı ‘Soygun’ filmini izleyebilecek.

Fatih Akın’dan Paramparça

Festivalin ikinci günü ise ünlü yönetmen Fatih Akın’ın merakla beklenen filmi ‘Paramparça’ ile başlayacak. Filmin başrol oyuncusu Diane Kruger’ın 2017 Cannes En İyi Kadın Oyuncu ödülü aldığı filmde kocasıyla çocuğunu Hamburg’daki bir terörist saldırıda kaybeden bir kadının hakkını arama mücadelesi anlatılıyor.

Ödüllü filmler

Günümüz sinemasının en önemli yönetmenlerinden Michael Haneke’nin de ‘Mutlu Son’ filmi ile Eskişehirli sinemaseverlerle buluşacağı festival, ikinci gününde Tony Gatlif’in ‘Djam’ filmi, Paris, Texas’tan Inland Empire’a 200’e yakın filmde rol alan ve bu yıl 90. yaşgününü kutlayan benzersiz karakter oyuncusu Harry Dean Stanton’ın başrolü üstlendiği ‘Lucky’ filmi  ve Paolo Virzi’nin ‘Son Tatil’ filmi ile devam edecek.
 

‘Kare’ ile veda edecek

Xavier Legrand’ın ‘Velayet’ fimi ile başlayacak festivalin son günü ise 2017 Cannes En İyi Senaryo ödülü almış Yorgos Lanthimos’un ‘Kutsal Geyiğin Ölümü’, 2017 Venedik Gümüş Aslan Büyük Jüri Ödülü almış Samuel Maoz’a ait ‘Foxtrot’ filmi, Sally Potter’ın ‘The Party’ filmi ve 2017 Cannes Altın Palmiye, Vulcan Teknisyen Sanatçı Ödülü almış Ruben Östlund’a ait ‘Kare’ filminin gösterimi ile son bulacak.   

Biletler

Bilet fiyatları ise tam 11 TL, öğrenciler ve 65 yaş üstü izleyiciler için indirimli 9 olarak açıklanırken, biletler 23 Eylül’den itibaren BİLETİX’te satışa sunuldu. 12 Ekim Perşembe gününden itibaren Cinemaximum Espark Sinemaları gişesinden (10:30-20:00 arasında) satılacak.  Her seans için en fazla 6 bilet satın alınabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.