ESKİŞEHİRLİ NE OKUYOR?

Çok satan kitaplar, bir kitabın kalitesi hakkında bir fikir vermez genellikle. Hatta kimi zaman tam tersi bir durum dahi ortaya çıkabilir. Bu durumun farkında olarak, en çok satan kitaplar arasında okunmaya değer, hatta mutlaka okumanız gereken kitapları sizin için derledik.

ESKİŞEHİRLİ NE OKUYOR?
15 Mayıs 2017 Pazartesi 15:07

Küçük Prens", Antoine de Saint-Exupéry

"Hoşça git," dedi tilki. "Vereceğim sır çok basit: İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir. Gerçeğin mayası gözle görülmez." Küçük Prens unutmamak için tekrarladı: "Gerçeğin mayası gözle görülmez."
 
Huzursuzluk- Zülfü Livaneli

Türk edebiyatının tarihi olayları mükemmel bir şekilde ele alıp romanlara döken yazarı Zülfü Livaneli Huzursuzluk romanı ile bu kez Orta Doğunun yeni kanayan yarası olan IŞİD zulmüne dikkat çekiyor.Huzursuzluk kitabını ana karakteri olan İbrahim, İstanbul’da yaşamaktadır. Bir gün çocukluktan beri arkadaşı olan Hüseyin’in öldüğünü öğrenir ve bunun üzerine Mardin’e gider. Hüseyin’in nasıl öldüğünü öğrenmen isteyince de kendisini kahreden gerçeklerin içinde bulur. İbrahim Hüseyin’in ölümünü araştırdıkça IŞİD’in gerçek yüzünü de öğreniyor ve bunu okurları ile paylaşır. Bu tüyleri diken diken eden hikayeyi Zülfü Livaneli Orta Doğunun ünlü bir hikayesine benzetir. Orta Doğunun olmazsa olmazı olan develerin en sevdiği dikeni nasıl yediklerini ve bu dikeni yerken ağızlarına batarak kanatmasını ve kan ile diken birleşmesi ile deveyi sarhoş eden bir tadın oluşmasını Orta Doğuda yaşananlara mükemmel bir şekilde uyduğunu açık bir hikaye ile anlatıyor.
 
Hayvanlardan Tanrılara Sapiens - Yuval Noah Harari

- Homo sapiens neden ekolojik bir seri katile dönüştü?
- Para neden herkesin güvendiği tek şey?
- Kadınlar üstün sosyal becerilere sahipken, neden çoğu toplum erkek egemen?
- Güç elde etmekte böylesine yetenekli olan insanlar neden bu gücü mutluluğa dönüştürmekte başarısızlar?
- Geleceğin dini bilim mi?
- İnsanların miadı çoktan doldu mu?
-100 bin yıl önce Yeryüzü'nde en az altı farklı insan türü vardı. Günümüzdeyse sadece Homo Sapiens var. Diğerlerinin başına ne geldi ve bize ne olacak?Bu kitapta bu soruların cevabını bulacaksınız.
 
Fi  - Akilah Azra Kohen

Akilah Azra Kohen yada diğer adıyla Azra Sarızeybek Kohen Çi, Fi, Pi üçlemesinin ikinci kitabı olan Fi okurlarına hayatın içinden dört farklı karakterin hikayesini sunuyor.Fi, gerçek anlamda kusursuz güzellik ile ilgili geometrik ve sayısal bir orana verilen bir isim. Daha sonra güzelliği içeren Mimarlık ve Sanat dallarında da sık sık kullanılmaya başlamış gizemli bir sayıdır. Romanda da sürekli aşkta ve hayatta kendi Fi sayısını arayanlar anlatılıyor.
Canan Manay kafasına taktığı şeyi elde etmek için her şeyi yapmaya hazır biridir. Özge ise kendini sadece köşeye sıkıştığı anlarda, umutsuzluk içinde bulan bir karakterdir. Deniz, mükemmel bir müzisyendir fakat o kendini buna layık görmez ve kariyerinin altında ezilmeye başlar. Bilge ise kaderin gülmediği, hayatta hep şansızlık ile yürümek zorunda kalan bir isimdir.
Fi romanında hayata dair her şeyi bulmak mümkün. Aşklar, aldatmalar, arzular, lanetler, hayal kırıklıkları, zeka oyunları… Kitabın en güzel tarafı da burada ortaya çıkıyor. Akilah Azra Kohen ince zekası ile roman tadında bir kişisel gelişim kitabı sunuyor.

Kürk Mantolu Madonna- Sebahattin Ali

Her gün, daima öğleden sonra oraya gidiyor, koridorlardaki resimlere bakıyormuş gibi ağır ağır, fakat büyük bir sabırsızlıkla asıl hedefine varmak isteyen adımlarımı zorla zapt ederek geziniyor, rastgele gözüme çarpmış gibi önünde durduğum "Kürk Mantolu Madonna"yı seyre dalıyor, ta kapılar kapanıncaya kadar orada bekliyordum.
 
Atatürk -Nutuk

Ülkemizin kurucusu ulu önder Atatürk'ün kendisinin kaleme aldığı ve bir yurdumuzun nasıl kurulduğuna ilişkin en birinci kaynak özelliği taşıyan bu kitap her Türk gencinin okuması gereken bir kitaptır. Atatürk Nutuk'u altı gün boyunca TBMM'de okumuştur. Arap alfabesi ile yazılmıştır fakat Latin harflerine geçilince ciltler halinde yeniden basılmıştır. Nutuk Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışı ile başlar ve Gençliğe Hitabe ile sona erer. Tarihleri ise 1919-1927 aralığındaki dönemdir. Nutuk olayların yanında çok önemli şahsiyetleri de içinde barındırır.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.