BAŞKAN KURT ÇALIŞMALARI İZLEDİ

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen, 2 Ekim Pazartesi Günü başlayan 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali çalışmaları devam ederken; Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyelerinde de “Camın Büyüsü” sloganı ile 5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali başladı.

BAŞKAN KURT ÇALIŞMALARI İZLEDİ
04 Ekim 2017 Çarşamba 14:46

Odunpazarı Belediyesi tarafından “The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi” sloganı ile düzenlenen 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, Odunpazarı Meydanı’nda devam ediyor.  Bir taraftan 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali kapsamında sanatçılar eserlerine ahşaba şekil verirken, diğer taraftan da Kurşunlu Külliyesi’nde yer alan Sıcak Cam Atölyelerinde düzenlenen 5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’nde sanatçılar cama şekil vermeye başladı.

Odunpazarı’nda festival coşkusu sürüyor

Agnieszka Podczarska (Polonya), Robert Bucek (Çek Cumhuriyeti), Edi Sanna (İtalya), Li Chao (Çin), Ali Trak, Aylin Taslak, Azra Alper, Burcu Erden, Cansu Güvenkaya, Dilek Güney, Gamze Küçük, İris Ergül, Murat Özver, Oğuz Güdek, Uğur Savaş’ın sanatçı olarak katıldığı 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Festival alanına hediyelik eşyaların satıldığı stantlar açıldı. Stantlarda ahşap hediyelik eşyalar ve mobilyaların yanı sıra seramik çömleklerin yapıldığı seramik tezgahı ile yağlı boya tabloların yapıldığı alanlarda yer aldı.  

Meydana kurulan çadırlar içinde çalışmalarını sürdüren sanatçıların eserleri de oluşmaya başladı. 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nin ikinci gününde festival alanını ziyaret eden Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, sanatçılardan bilgi aldı. Sanatçılarla sohbet eden Başkan Kurt, sanatçıların çalışmalarını inceledi. Festival alanına kurulan stantları da ziyaret eden Başkan Kurt, stant sorumluları ve vatandaşlarla sohbet etti. Stantlarda satılan ahşap ürünleri de inceleyen Başkan Kurt, stant sorumlulardın ürünler hakkında bilgi aldı. Festival alanına gelen çocuklar da unutulmadı. Aileleri festival alanını gezerken, çocuklar da sahneye çıkarak hem şarkı söyle hem de oyunlar oynadı. Sanatçılar çadırlarda çalışmalarına devam ederken, alanda yer alan sahnede müzik dinletileri yapıldı.

THE RADİO DİNLEYİCİLERİ İLE BULUŞTU

Odunpazarı Meydanı’nda gerçekleşen Festivaller kapsamında her gün halk konserleri düzenleniyor. 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nin ikinci günüde de The Radio adlı müzik gurubu konser verdi. Dinleyenlere müzik ziyafeti veren The Radio, konseri dinlemeye gelenlerin beğenisini kazandı. Festivalin ikinci günü The Radio’nun konseri ile sona erdi. Odunpazarı'nda gerçekleşecek olan konser programı ise şöyle:

4 Ekim-18:00 FERHAN DAĞLAR / FARUK UĞUR

5 Ekim-12:00 BÜLENT UÇANER YILMAZ

5 Ekim-18:00 SHUFFLE

6 Ekim-18:00 CAN KILIÇ / CAN KARABULUT

7 Ekim-20:00 MEHMET ERDEM

PERŞEMBE GÜNÜ TOPAÇ ÇEVİRME ETKİNLİĞİ DÜZENLENECEK

Festival kapsamında 5 Ekim 2017 Perşembe Günü Arasta Çarşısında Topaç Çevirme Etkinliği düzenlenecek. Festival boyunca sanatçılar ve bilim insanları tarafından yapılan birbirinden eşsiz eserler, 9 Ekim Pazartesi Günü saat 16.00’da Ahşap Eserler Müzesi’nde sergilenmeye başlayacak.

CAMIN BÜYÜSÜ BAŞLADI

Odunpazarı Belediyesi’nin ikinci festivali olan 5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali başladı. Festivale; 3’ü uluslararası alanda tanınan yabancı sanatçı,26’sı da yerli cam sanatçısı olmak üzere toplam 29 sanatçı katıldı. Diğer yıllardan farklı olarak 5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’ne Cam Ocağı Vakfı sanatçıları da destek verecek.

Joe Cariati, Martin Janecky, Janusz Pozniak, Ufuk Akbey, Şekip Oğuz, Sevgi Taner, Ömür Duruerk, Mustafa Ağatekin, Metin Erkan Kafkas, İzzettin Baki, İsmail Özsolak, İbrahim Erdoğan, Hale Feriha Hendekçi, Gültekin Çizgen, Fatma Çiftçi, Fatih Duruerk, Erol Eti, Ergün Arda, Emir Özkaya, Ekrem Kula, Egemen Kemal Vuruşan, Ecem Yılmaz, Ecem Küpeli, Dilek Altıntaş, Cenan Ayanusta, Birnur Derya, Anna Bakumova, Kaan Çil ve Cam Ocağı Vakfı sanatçılarının katıldığı; 5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali “Camın Büyüsü” sloganı ile Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi’nde başladı.

FESTİVAL BOYUNCA KONFERANS VE ÇALIŞTAYLAR DEVAM EDECEK

Festival’in ilk günüde Kaan Çil ve Martin Janecky workshop düzenledi. Kaan Çil Soğuk Cam Atölyesi’nde workshop düzenlerken, Martin Janecky ise Sıcak Cam Atölyesinde workshop çalışması yaptı. Her iki sanatçının workshop çalışmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’ne katılan yabancı sanatçı ve bilim insanları festival boyunca konferans verecek ardından da çalıştay ve workshop çalışmaları yapacak. 5 Ekim 2017 Perşembe Günü saat 09.00-09.30 saatleri arasında Martin Janecky konferans verecek. Ardından da 10.00-12.30 ve 14.00-18.00 saatleri arasında çalıştay ve workshop yapacak.

6 Ekim 2017 Cuma günü ise Janusz Pozniak, 09.00-09.30 saatleri arasında konferans verecek. Poziniak, 10.00-12.30 ve 14.00-18.00 saatleri arasında çalıştay ve workshop gerçekleştirecek.

7 Ekim 2017 Cumartesi Günü ise Joe Cariati cam meraklıları ile bir araya gelecek. 09.00-09.30 saatleri arasında konferans verecek olan Cariati, 10.00-12.30 ve 14.00-18.00 saatleri arasında çalıştay ve workshop düzenleyecek.


5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’nde sanatçıların festival boyunca yapacakları birbirinden eşsiz ve güzel eserler, 8 Ekim 2017 Pazar Günü saat 16.00’da Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde sergilenmeye başlayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.