AHŞABIN SESİ ODUNPAZARI’NDA YÜKSELİYOR

Odunpazarı Belediyesi tarafından The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi sloganı ile düzenlenen 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali Odunpazarı Meydanı’nda başladı.

AHŞABIN SESİ ODUNPAZARI’NDA YÜKSELİYOR
03 Ekim 2017 Salı 12:08

Odunpazarı Belediyesi tarafından daha önce “Wood is Good- Ağaç Güzeldir”, “Wood Hands-Ağaç Ellerde Yaşam Buluyor” sloganı ile düzenlenen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nin 3’üncüsü “The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi” sloganı ile Odunpazarı Meydanı’nda gerçekleştiriliyor.

9 Ekim 2017 Pazartesi günü sona erecek olan 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’ne 4’ü yabancı, 11’i yerli sanatçı ve bilim insanı katılıyor. “Agnieszka Podczarska (Polonya), Robert Bucek (Çek Cumhuriyeti), Edi Sanna (İtalya), Li Chao (Çin), Ali Trak, Aylin Taslak, Azra Alper, Burcu Erden, Cansu Güvenkaya, Dilek Güney, Gamze Küçük, İris Ergül, Murat Özver, Oğuz Güdek, Uğur Savaş’ın yer aldığı 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nde, gerçekleştirilen festival yürüyüşü ve açılış seremonisinin ardından çalışmalar başladı.   

Odunpazarı Meydana kurulan çadırlar içinde sanatçı ve bilim insanları ahşaba şekil verirken, meydana kurulan sahnede animatörler gösteri yaptı. Festivale gelen Şehir Okulları öğrencilerinin oluşturduğu halk oyunu ekibi gösteri yaparken, müzik grubu ise bir birinden güzel şarkıları seslendirdi. Odunpazarı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ise festivali izlemeye gelenlere folklor gösterisi yaptı.


 

Canbazların, alevbazların, palyaçoların gösterileri ile adeta şenlik havasının hakim olduğu 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nde açılan stantlarda ise ahşap hediyelik eşyalar satılıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalin birinci gün Garaj Band konser verdi. Garaj Band, konseri izlemeye gelenlere müzik ziyafeti verirken, festivalin birinci günü Garaj Band’in konseri ile sona erdi.  

Festival kapsamında her gün çeşitli sanatçılar Odunpazarı Meydanı’nda konser verecek. 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nin ikinci günüde (3 Ekim Salı Günü) The Radio sahne alacak.  Odunpazarı'nda gerçekleşecek olan konser programı ise şöyle:

4 EKİM-18:00 FERHAN DAĞLAR / FARUK UĞUR

5 EKİM-12:00 BÜLENT UÇANER YILMAZ

5 EKİM-18:00 SHUFFLE

6 EKİM-18:00 CAN KILIÇ / CAN KARABULUT

7 EKİM-20:00 MEHMET ERDEM

CAM ODUNPAZARI’NDA BÜYÜLEYECEK

Odunpazarı Belediyesi önceki senelerden farklı olarak bu yıl Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ile Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’ni birlikte düzenliyor. Odunpazarı Belediyesi’nin ikinci festivali olan ve “Camın Büyüsü” sloganı ile düzenlenen 5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali 4 Ekim 2017 Çarşamba Günü (yarın) başlayacak.

Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi’nde gerçekleştirilecek olan 5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali, 8 Ekim 2017 Pazar Günü sona erecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.