YUNUS EMRE’YE KANSER TARAMA ODASI 

Yunus Emre Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Poliklinikleri katında kanser taramaları için ‘Kanser Tarama Odası’ açılışı Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge’nin katılımı ile gerçekleşti.

YUNUS EMRE’YE KANSER TARAMA ODASI 
24 Ocak 2019 Perşembe 11:50

Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri ayı etkinlikleri kapsamında; Yunus Emre Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Poliklinikleri katında kanser taramaları için ‘Kanser Tarama Odası’ açılışı Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge’nin katılımı ile gerçekleşti. Kanser Tarama Odası’ nda Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri için smear ve HPV -DNA testi yapılmakta, Kalın Bağırsak (Kolon) Kanserleri için GGK kiti dağıtılıp kanser konularında bilgilendirme yapılarak uygun kişiler mamografi çekimi için yönlendirilmekte. Müdür Bilge‘Kanser Tarama Odası’ açılışında yaptığı konuşmada; En sık görülen kanser türlerinden olan Meme Kanseri, Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri ve Kalın Bağırsak (Kolon) Kanserinin erken tanısı yapılacak olan basit testler ile mümkün olduğunu,40-69 yaş aralığındaki kadınların, meme kanseri için 2 yılda bir mamografi çekimi, 30-65 yaş aralığındaki kadınların, Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri için 5 yılda bir smear ve HPV -DNA testi, 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkeklerin Kalın Bağırsak (Kolon) Kanserleri için 2 yılda bir gaitada gizli kan testi ve 10 yılda bir Kolonoskopi yaptırmaları erken teşhis için önerildiğini söyledi. Müdür Bilge; Her üç kanser taramasının da şehrimizde bulunan Ketem’lerde (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) ve Aile Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz olarak yapıldığını, ayrıca Kanser Tarama Odası nı Yunus Emre Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Poliklinikleri katında açarak hem kanser tarama merkezlerinin sayısının arttırılması hem de kanser taraması yapılacak olan hedef kitleye daha rahat ulaşılmasını amaçladıklarını belirtti.
.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.