Terleme probleminde son çözüm yolu botoks

Terleme problemi, özellikle yaz aylarında insanlar için büyük bir sorun haline dönüşebiliyor. Aşırı terlemeye, gerekli testler ve tedaviler sonucunda da bir çözüm bulunamaması halinde son seçenek olarak botoks ön plana çıkıyor.

Terleme probleminde son çözüm yolu botoks
15 Haziran 2017 Perşembe 13:55


Terlemenin çok kapsamlı bir konu olduğunu vurgulayan Acıbadem Eskişehir Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü'nden Dr. Burcu Aydemir, bu problem nedeniyle kendilerine başvuran hasta sayısının çok fazla olduğunu belirtti. Terlemenin dahili sorununun tiroid bezinin hızlı çalışması olduğunu aktaran Aydemir, "Tiroid bezi yavaş çalışırsa bu kez ciltte kuruluk meydana gelir. Saç dökülmesi tırnak kırılması yine buna bağlı problemlerdir. Ama tiroid bezinin, hızlı çalışması terlemenin ana nedenidir. Biz yaz aylarında terlemeyi havalar sıcak olduğu için ter bezlerinin hızlı çalışması şeklinde de görebiliyoruz. Özellikle bayanlarda ellerde terleme şeklinde görebiliyoruz. Bu acaba ter bezlerinin hızlı çalışması sonucu ortaya çıkan bir durum mudur yoksa organik bir sorun mudur? Bunun tetkiklerle mutlaka taranması gerekir" şeklide konuştu.

Testlerle, böbreklerin terleme ile artan su kaybını ne kadar karşılayabildiğinin araştırılması gerektiğini vurgulayan Dr. Burcu Aydemir, "Böbreklerdeki problemden ima ettiğimiz şey, eğer biz 8-10 su bardağı su içiyorsak bunu biraz daha arttırmalıyız. Çünkü terleme ile su kaybımız artıyor. Böbreklerin bu problemlerden etkilenmemesi için de su alımını arttırmamız lazım. Bunun tedavisinde kan tahlili ile bir neden bulabiliyorsanız örneğin tiroid bezi patalojileri diyorsanız, şeker terlemeye neden olan bir başka faktör. Kanda iltihabınız olabilir. Yine bu da terlemeye neden olan faktörlerden birisi. Gün içerisinde şeker düşüklüğü yaşamış olabilirsiniz. Bu da terlemenin soğuk terleme şeklinde görülmesine neden olur" ifadelerini kullandı.

Son seçenek botoks

Terleme probleminin tedavisinde son seçeneğin botoks uygulaması olduğunu söyleyen Aydemir, konuyla ilgili şunları aktardı:
"Bu tür problemler detaylı bir şekilde kan tahlilleri ile irdelendikten sonra son olarak ter bezleri eğer hızlı çalışıyorsa, bu terleme tokalaşırken dahi sorun oluyorsa, en son seçenek olarak botoks diyoruz. Botoks ile ter bezlerine giden kıl köklerinin biraz daha fonksiyonunu yavaşlatabilirsiniz. Aslında halk arasında zehir diye geçen bir şey ancak zehirle bir alakası yok. Sadece o bölgeyi felç eden, ter bezlerine giden sinir uçlarını biraz şaşkınlığa uğratmak gibi diyebiliriz."
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.