SÜLLÜ: "ŞEHİR HASTANESİ KARA DELİK GİBİ"

CHP Eskişehir Milletvekili Süllü,“Türkiye’de şehir hastanelerinin kira bütçesinin ilk beş ayda aşılarak 3,9 milyar TL ödendiği konuşuluyor..."

SÜLLÜ: "ŞEHİR HASTANESİ KARA DELİK GİBİ"
18 Temmuz 2019 Perşembe 16:23

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Kanun Teklifi görüşmelerinde, şehir hastaneleri ile ilgili madde üzerinde,   Eskişehir Şehir Hastanesi’nin aştığı iddia edilen kira bedelini ve personele yapılan baskıyı gündeme getirerek komisyona sorular yöneltti.  

AK Parti iktidarının övüne övüne bitiremediği hiçbir uyarıyı dikkate almaksızın Kamu-Özel İşbirliği modeli ile hayata geçirdiği şehir hastanelerinin devletin milyarlarca lira zarar etmesine yol açtığının yeni fark edilerek bu zararın kısmen giderilmesine için getirilen madde düzenlemesi konusunda tepki gösteren Süllü, komisyona Eskişehir Şehir Hastanesi’nin sözleşme koşullarını sordu:
“Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini en iyi şekilde alması,  önceliklerimiz arasında. Bunun sadece mekansal düzenlemelerle sağlanacağını düşünerek, dünyada sakıncaları görülerek terk edilmiş devasa şehir hastanelerini uyarıları dinlemeden devreye aldınız ancak tartışmalar bitmiyor. Tartışılan konuların başında hastanelerin dövize endeksli kira bedellerinin yüksekliği geliyor. Bunu yeni fark ettiniz ve meclise getiriyorsunuz.  Ancak biz özel sektör firmaları ile sağlık bakanlığının ne tür anlaşmalar yaptığını bilmiyoruz ki bu madde ile indirilecek mi arttırılacak mı anlayalım.  Ben Eskişehir vekili olarak kira bedelini ve sözleşme koşullarını bilmiyorum ve oylamadan önce öğrenmek istiyorum.”  

Süllü,“Türkiye’de şehir hastanelerinin kira bütçesinin ilk beş ayda aşılarak 3,9 milyar TL ödendiği konuşuluyor. Eskişehir’de Çalışan yardımcı personel maaşlarını gecikmeli alıyor ve bunun Bakanlıktan para ödenmediği için olduğu söyleniyor.  Hak arayan personel işten çıkarılma ile tehdit edilerek yeri değiştiriliyor.  İşlerin verildiği taşeron firmalarda çalışanların koşullarının düzeltilmesi ve sorunlarının ele alınması için de yasal düzenlemeler yapılmalıdır” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.