Sağlıkçılar çalışma koşullarından dertli

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Hamit Güçlüer, yaptığı basın açıklamasında hekimlerin çalışma koşullarının zorlaştığına ve ücretlerin yetersiz geldiğine dikkat çekti.

Sağlıkçılar çalışma koşullarından dertli
02 Mart 2017 Perşembe 16:58

Güçlüer şu ifadelere yer verdi: ''Ülkemizde uzun yıllardır uygulanan Sağlıkta Dönüşüm programı, sağlık sistemini piyasaya teslim ederek hekimlerin çalışma koşullarını bozmakta, özlük haklarını ellerinden alıp hekimlik değerlerini aşındırmaktadır. 14 Mart programının 27 Şubat-  5 Mart tarihleri arasında  'Çalışırken ve Emeklilikte Emeğimizin Karşılığı İnsanca Ücret' başlığı altında, iş güvencesi ve özlük hakları taleplerimizi gündeme taşıyoruz.  AK Parti hükümeti döneminde uygulanan sağlık politikaları, kamu alanı da dahil olmak üzere hekimlerin iş güvencelerini ortadan kaldırmıştır.  Özellikle OHAL dönemi ile birlikte keyfilik derecesine varan işten atmalar yaşanmaktadır. ''
'Hekimlerin çalışma saatlerinde düzenleme istiyoruz'
Hekimlerin büyük bir bölümü haftalık çalışma saatlerini çok üzerinde çalışmaktadır.  Asistan hekimler açısından bu durum,  daha da büyük sorunlar haline gelmiştir.  Sağlık Bakanlığı'ndan talebimiz, haftalık çalışma süresinin, fazla mesailer ve nöbetler de olmak üzere 48 saati aşmaması; asistan ekimler için, nöbetler sırasında eğitim alma durumları da gözetilerek haftalık çalışma saatinin en fazla 56 saat olmasıdır.
'Emekliliğe yansıyacak ücret politikası izlenmelidir'
Hekimler uzun yıllardır düşük ve emekliliğe yansımayan ücretlendirme yöntemleriyle çalıştırılmaktadırlar. Hekimlere insanca yaşayacak ücret talebimiz; mesleki bağımsızlık, iyi hekimlik için çalışma koşulları, nitelikli çalışma için gerekli olanaklardan ayrı düşünülemez.  Ek ödeme sisteminden vazgeçilmelidir. Emekliliğe yansıyacak, güvenceli, görev tanımına liyakat ve kariyere uygun bir ücretlendirme politikası izlenmelidir.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.