SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN ESKİŞEHİR'E MÜJDELER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’e geldi.

18 Şubat 2019 Pazartesi 11:49

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’e geldi.  Bakan Koca, Eskişehir Valiliği ziyareti sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koca, Eskişehir’e yapılacak olan sağlık yatırımları hakkında konuşarak,  “Sivrihisar Hastanemize ilave ek bina olarak binan 40 yataklı hastanemiz, AMATEM 30 yataklı hastanemiz ve bununla birlikte, entegre 10 yataklı hastanemizde Kırka’da yapılacak. Bunların planları hazırlandı. Bunun dışında  hem Şehir Hastanesi hem Yunusemre Hastanesi gibi büyük yatırımların olduğu ve bir Sağlık Merkezi gibi hizmet verecek bir bölgeden bahsediyoruz. Bu dönemde Sağlık Turizmini çok önemsediğimiz için Eskişehir’in termal turizmin çok öne çıkarılmasını düşünüyoruz. Bu çerçevede daha önce ilan edilen Kızılinler Termal Sağlık Alanının  hizmet vermesinin anlamlı olacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede unutulan hamam ve kaplıca kültürü ile bulunan bu merkez önemli bir sağlık merkezi olacaktır. Eskişehir’de down sendromlu hastalar için bir yaşam merkezinin yeni dönemde devreye alınmasını önemli görüyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Eski devlet hastanesi yeri ile ilgili ise Koca, “Yapıların çok eski olması dolayısıyla var olan binaların çoğunun kullanılabilir olmadığını biliyoruz. Kullanabilir olanları eğitim alanları olarak, kullanılması söz konusu olmayanlar için ise bölgenin ihtiyacı neyse millet bahçesi olmak üzere bir takım yaklaşımlar içerisindeyiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.