Prostat hakkında bilinçlendirecekler

Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde, Hastane Halkla İlişkiler Birimi desteğiyle, Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMSIC) tarafından prostat kanseri hakkında bilgilendirme standı açıldı.

Prostat hakkında bilinçlendirecekler
11 Ocak 2017 Çarşamba 11:48

Hastane poliklinikler girişinde açılan stantta, prostat kanserinin Türkiye’deki son verilere göre, 40 yaş üzeri erkeklerde en sık görülen 2’nci kanser türü olduğu belirtildi. Stantta halkı bilinçlendirmek için broşürler de dağıtılırken, prostat kanserinin tanımı, belirtileri, erken teşhisinin önemi, muayenesi ve tedavisinin nasıl yapıldığı anlatıldı. Ayrıca prostat kanserine yönelik radyoterapi ve hormon tedavilerinin erkeklerin cinsel sağlığına etkisinden bahsedildi. Belirtileri taşıdığı düşünülen kişilere, üroloji polikliniği’ne giderek gereken muayeneleri yaptırmaları tavsiye edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.