MÜLAKAT SINAVI DEĞİL YAZILI ALAN SINAVI OLMALI

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal Sağlık Bakanlığının mülakat sınavı ile personel alımı yapmasını eleştirdi.

MÜLAKAT SINAVI DEĞİL YAZILI ALAN SINAVI OLMALI
15 Mayıs 2019 Çarşamba 10:51

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal Sağlık Bakanlığının mülakat sınavı ile personel alımı yapmasını eleştirdi. “Sağlık Bakanlığı yaptığı yanlıştan dönmelidir” diyen Köksal, KPSS'nın var olma nedeni kamuda şeffaflığı sağlayarak personel alımı yapmak iken kişiye bağlı kanaatin ön plana çıktığı mülakat sınavı bir geçmişe dönüş olacak ve şeffaflığı kaybettirecektir” diye konuştu.

Köksal sözlerini şöyle sürdürdü: “KPSS sınavını kazanmış adaylara ekstradan sağlık alanı ile sınav uygulaması yapılabilir. Ancak mülakat koymak ne kadar şeffaf olursa olsun kurumları töhmet altında bırakacağı gibi toplumsal ayrıştırmaya sebep olacaktır. Bakanlığın 15 Temmuz sonrası işleme koyduğu Güvenlik soruşturması temiz çıkan memur adayları sağlık alanında sınava tabi olabilirler Yapılacak alan sınavı ile mesleki yeterlilik ölçülebilir. Fakat bu uygulamalar dışında yapılacak bütün uygulamalar sağlık sektöründe facianın habercisi olacaktır. Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında Eğitimin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapışabilmeli, YÖK ile protokol yapılarak sahanın ihtiyacına göre eğitim programları hayata geçirilebilmeli. Hayatımızı emanet edeceğimiz eğitimini tamamlamış sağlık çalışanı adayların hayatları ile oynamak akıl tutulması yaşamaktır. Bu nedenle mülakat yerine alan sınavı en doğru çözüm olacaktır. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavını usulüne uygun olarak hayata geçiremeyen ve çalışma sistemi üzerine sahadan bi haber olan Bakanlık Bürokratları almış oldukları karardan acil dönmesidirler. Devletimizin güvenliği ve bekası için Terör örgütleriyle bağlantılı kişiler için güvenlik soruşturması yapılmakta, yapılmalıdırda. Bunun dışında yapılacak her eylem büyük telafisi olmayan sorunlar ortaya çıkaracaktır. Mülakata hayır diyoruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.