Mevsimsel geçişlerde saçlar daha fazla dökülüyor

Mevsimsel saç dökülmelerini önlemek için neler yapılması gerektiği hakkında Saç Bakım Uzmanı ve Bayan Kuaförü Esra Çorbacı, çeşitli önerilerde bulundu.

Mevsimsel geçişlerde saçlar daha fazla dökülüyor
24 Ekim 2017 Salı 10:36


Yaz mevsiminin geride kalması ve yerini sonbahara bırakmasıyla birlikte, saçlar mevsim geçiş dönemlerinde yorularak ve yanlış uygulamalar ile dökülebiliyor. Konuyla ilgili Saç Bakım Uzmanı ve Bayan Kuaförü Esra Çorbacı, mevsim geçiş dönemlerinde saçların dökülmelerinin normal olduğunu söyledi. Çorbacı, “Mevsimsel dökülme dediğimiz dökülme, yazdan kışa, kıştan ilkbahara geçişlerde saçlarımız dökülür. Normal bir şeydir. Sağlık problemi değildir. Korkulmasına gerek yoktur. Normalde gün içerisinde 100 adet saçımız dökülüyorsa, mevsimsel geçişlerde bu 200’e çıkar. Bu güneş ışınlarıyla alakalı olduğu düşünülebilir ama ilgisi yoktur. Ekvator’da mevsimsel geçişlerin olmadığı bir yerde bile saçlarımız bu şekilde dökülürler” dedi.

“Menopoza girmiş bayanlarda saç dökülmeleri daha da yoğun olur”
Menopoza girmiş kadınlarda saç dökülmesinin daha fazla görüldüğünü belirten Saç Bakım Uzmanı Esra Çorbacı, “50’li yaşlardan sonra öncelikli olarak menopoza girmiş bayanlarda saç dökülmeleri daha da yoğun olur. Çünkü hormonlar değişir. Stresleri, üzüntüleri daha çok taşıyamaz olduğumuz için, saçlarımız daha çok dökülür. Böyle zamanlarda saçlarımızın dökülmesini önleyebilmek için protein ağırlıklı, vitaminli yiyecekler tüketmeliyiz. Kuaförlerimizden veya saç uzmanlarımızdan, eczanelerimizden saç dökülmelerini engelleyici ürünler kullanmak saçlarımıza iyi gelecektir.
Spor çok önemli. Spor yapmalıyız. Sağlığımıza önem vermeliyiz. Vücudumuzun sağlığı saçlarımızdan da belli olabilir. Saçlarımızdaki dökülmeler eğer yoğunsa kansızlıktan olabilir, tiroitten olabilir, çeşitli hastalıklardan da olabilir” diye konuştu.

“Sarı saçların daha çok bakıma ihtiyaçları var”
Saç renklerine göre bakım oranlarının değiştiğini vurgulayan Çorbacı sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Sarı saçların daha çok bakıma ihtiyaçları var. Siyah saçların çok yok. Neden yok? Çünkü onlar çok kimyasal yaptırmıyorlar. Sadece bitkisel. Çok geliştirilmiş güzel boyalarımız var. Bunlarla boyandığında kumral saçlarda aynı şekilde ama sarı saçlar daha çok işlem gördüğü için onların daha fazla bakıma ihtiyacı var. Fön çektirmenin hiç bir zararı yoktur. Doğru uygulandığında, kuaförlerimiz bunu bilinçli bir şekilde yaptığında, ısıyı yeteri kadar ve doğru açıdan verdiklerinde saça kesinlikle zararı yoktur. Düzleştiricilerin de şöyle zararı olmaz. Saçları düzleştirici uygulamadan önce koruyucu ürünlerimiz var, bakım serumlarımız var. Bunları uygulayıp düzleştirici yapılırsa evet saça zararı olmaz ama bilinçsiz bir şekilde uygulanırsa saçları kopartabiliriz, yakabiliriz. Erkeklerde bunlar saçları kısa olduğu için saçları kısa olduğundan dolayı fark edemeyebilirler ama uzun saçlı bayanlarımızda bu daha çok göz önünde olur. Çünkü elimize avuç avuç geldiği için. Hiç korkacak bir şey yok. Bu sağlıklı bir şey aslında. Korkulacak bir şey yok. Yeniden saçlarımız yeniden oluşur, yeniden çıkarlar. Bunun için tabi beslenmemize dikkat etmeliyiz. Spor yapmalıyız ve gerekli kuaförlerimizden veya eczanelerimizden temin edebileceğimiz ürünler kullanılırsa saçlarımızın dökülmesini aza indirebiliriz”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.