İL SAĞLIK MÜDÜRÜ MUMCU SMA HASTALARINI ZİYARET ETTİ

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastaları 13 aylık Çağan Meriç Demir ve 22 aylık Utku Yurtsever'i ziyaret etti.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ MUMCU SMA HASTALARINI ZİYARET ETTİ
25 Mayıs 2017 Perşembe 11:39


Minik bedenleri 6 makineye bağlı olarak yaşamlarına devam çocuklar, yürüyecekleri günü bekliyorlar. Bunun için ailelerin tek umudu da, yeni piyasaya çıkarılan bir ilaç. Türkiye'ye sınırlı sayıda gelen ilaç, Sağlık Bakanlığı'nın devreye girmesiyle birlikte yüksek miktarda alımın olması bekleniyor. Aileler ise bu sevindirici haberin ardından, çocuklarını kaybetmeden ilaca ulaşabilmek için dua ediyorlar.

Minik SMA hastalarının özel bir misafiri vardı. Eskişehir Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, iki SMA hastası çocuğu ziyaret ederek, ailelerden bilgiler aldı. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Dr. Mumcu, "Ailelerimizi aslında pazartesi günü hem tanışmak için hem de sorunlarını anlatmak için ziyarete gelmişlerdi. Ben de bugün için onlarla anlaşarak bir randevu planladık. O arada Bakanlığımız da ailelerin ve hastalarımızın sıkıntılarını gördüğü için bir karar aldı. İnşallah en kısa sürede ilacın uygun hastalara uygulanması için Sosyal Güvenlik Kurumu ile çalışmaları başlattılar. Tabii bizim için önemli olan her zaman dediğimiz gibi, 'Tıpta hastalık yoktur, hasta vardır' Her hastanın kendi sosyal, ekonomik ve hastalığın şartlarına göre değerlendirilmesi gerekir. Bu noktada dünyada da bir çok nadir görülen hastalıklarla ilgili çalışmalar var. SMA hastalığı da gerçekten nadir görülen bir hastalık. Ama ailelerimizin çabası ve seslerini dile getirmeleriyle, devletimiz de bu konuda ilacı sağlamak için hızlı adımlar attı. Biz de Eskişehir Sağlık Müdürlüğü olarak ailelerimizin ihtiyaçları noktasında elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışacağız" dedi.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.