HÜKÜMET SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SESİNİ DUYMALI

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, memura yapılacak olan zammın çok konuşulmasının kendilerini rahatsız ettiğini belirtti.

HÜKÜMET SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SESİNİ DUYMALI
21 Ağustos 2019 Çarşamba 11:02

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, memura yapılacak olan zammın çok konuşulmasının kendilerini rahatsız ettiğini belirtti. Vatandaşların en çok şikayet ettiği kesimin devlet memurları olduğunu aktaran Köksal, “Vatandaşların en çok şikâyet ettiği gruptur devlet memurları. Ancak bir meslek gurubu var ne onsuz oluyor ne de olmuyor. Gece gündüz demeden 24 saat görevi başında. Geçen hafta tüm Türkiye bayramı yaşadı herkes tatil modunda eşi ile dostu ile bayramı nasıl geçireceğini, geçirdiğini anlattı. Sağlık çalışanlarının yüzde 70 tatile çıkmadı. Vatandaşlarımız daha rahat huzurlu bayram geçirsin diye görevlerinin başındaydı. Diğer meslek grupları gibi bilgisayarı kapat tatil başlasın olmaz bizde aksine daha çok mesai olur tatillerde yoğunluk artar. Kim eşinden çocuğundan kaç para karşılığı ayrı kalmayı kabul eder. Ebe ve hemşirelerin sadece meslek hayatlarının 10 yılını evlerinden ayrı geçirdiğini biliyor musunuz?” dedi.

İŞÇİ EMEKLİSİNİN MAAŞI DOKTOR EMEKLİSİNİN MAAŞINDAN YÜKSEK 

Sağlık çalışanlarının sorunlarına değinen Köksal,  “Uzman doktorun astsubaydan daha az maaş aldığını biliyor musunuz? İmamın hemşire ve ebeden daha fazla maaş aldığını biliyor musunuz? İşçi emeklisinin maaşının doktor emekli maaşından daha yüksek olduğunu peki biliyor musunuz? Hiçbir meslek grubunun almış olduğu ücrette gözümüz yok. Allah daha çok versin ancak artık toplum en dezavantajlı grubuna (hastalara, şifa arayanlara) hizmet eden meslek grubu da bir düzenleme yapılmalı” diye konuştu.

ZAMMIN GÖLGESİNDE BIRAKILMAK İSTENİYOR 

Taleplerini sıralayan Köksal, “Verilen mücadele belli kesimler tarafından yüzde zammın gölgesinde bırakılmak istense de sağlık iş kolu olarak Sağlık Sen Genel Merkezimiz ve Başkanımızın ısrarla talep ettiği üzere; vergi dilimi, yardımcı hizmetler, vekil ebe ve hemşireler, 4/B sözleşmeli sorunları, tek tip çalışma hayatı, sabitlerin genel bütçeye aktarılması istiyoruz” şeklinde konuştu.

SON SÖZÜM TROLLERE 

Köksal son olarak ise, “Bir sözde trollere sözümüz olsun. Memur-Sen büyüyen Türkiye’den payını istiyor. Kafasını sokağa çıkartan herkes şunu çok rahat görür ki enflasyon yüzde 25, yer yer yüzde 40 olmuş çaya şekere gaza elektriğe yüzde 15-30 zam gelmiş, troller çıkıyor memur şükretsin dönem dönem yüzde 15 zam tüm ürünlere geliyor diyor. Biz de onlar devletimiz en tepeden başlamak üzere kemer sıkarsa bizler bırakın zammı maaşlarımızı feda ederiz” İfadelerinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.