“HASTANELER ARTIK BİRER İŞLETME GİBİ”

Hamit Güçlüer, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nin kamu hastanelerinde muayene randevularını 16:00’dan 16:30’a uzatmasını eleştirerek, “Sağlık Örgütü bir hastaya ayrılması gereken süreyi ortalama 20 dakika olarak belirlemiştir. 8 saatlik mesaide sadece poliklinik hastası değerlendiren bir hekim için bunun karşılığı yaklaşık 23 hastadır. Fakat bazen bir poliklinik hekiminin muayene ettiği hasta sayısı 100’e ulaşmaktadır” dedi.”

“HASTANELER ARTIK BİRER İŞLETME GİBİ”
18 Ağustos 2017 Cuma 15:15

Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı Hamit Güçlüer, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nin kamu hastanelerinde muayene randevularını 16:00’dan 16:30’a uzatmasına tepki gösterdi. Güçlüer, “Bilindiği gibi kamu hastanelerinde randevular, uzun bir süredir 10 dakikada bir verilmektedir. Hastayı tanımak, hastalık öyküsünü almak, geçmiş tedavilerini, tetkiklerini değerlendirmek, muayene etmek, hastayı bilgilendirmek için sözde yeterli görünen süre asla bizlerin kabul etmediği süredir. Dünya Sağlık Örgütü bir hastaya ayrılması gereken süreyi ortalama 20 dakika olarak belirlemiştir. 8 saatlik mesaide sadece poliklinik hastası değerlendiren bir hekim için bunun karşılığı yaklaşık 23 hastadır. Fakat bazen bir poliklinik hekiminin muayene ettiği hasta 100’ ulaşmaktadır” dedi.
HASTANELER İŞLETME GİBİ
Sistemin çok hasta başvurusu üzerinde döndüğünü ve bu sebeple koruyucu sağlık hizmetinin de verilemediğini söyleyen Güçlüer, “Artık birer işletme kabul edilen hastaneler de, ranttan başka bir şey değildir. Hastaneler başvuran hastalar sayesinde mali varlığını sürdüren kurumlara dönüşmüştür. Yeni başlatılan ek randevu uygulamasından hızla geri dönülmelidir. Bir an önce hastalarımıza yeterli süreyi ayırmamıza olanak sağlayacak düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.