GRİBİN DOĞAL ÇÖZÜMÜ KIŞ ÇAYI

Mevsim aralarında hava değişimlerinden dolayı soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklara yakalanmaktan korkan vatandaşlar aktarların yolunu tutarak ıhlamur, zerdeçal, tarçın gibi ürünlerin karışımı olan kış çaylarını tercih ediyor.

GRİBİN DOĞAL ÇÖZÜMÜ KIŞ ÇAYI
12 Ekim 2017 Perşembe 11:20


Eskişehir’de bir aktarda çalışan Ali Atılkan, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte yaşanan gribal enfeksiyonlardan kurtulmanın en etkili çözümünün ıhlamur, zerdeçal, karanfil, tarçın gibi ürünlerin karışımından oluşan kış çayları olduğunu söyledi.

Atılkan, “Gündüzle gece arasındaki hava sıcaklığı farklılıkları ister istemez vücudu zorluyor. Vatandaş sabah evden güneşi görüp ince giyinip çıkıyor. Akşam da eve dönerken yine aynı kıyafetler olduğu için hava değişiminden üşüyor ve hasta oluyor. Bir de mevsim geçişlerinde vücudun savunma sistemi dayanıksız olduğu için ister istemez grip, nezle, soğuk algınlığı ve boğaz şişmeleri ile karşı karşıya kalınabiliyor. Bunu engellemenin en güzel çözümü içerisinde ıhlamur, zencefil, zerdeçal, tarçın, karanfil ve nar çiçeği gibi ürünlerin karışımından oluşan kış çayıdır. Karışım olarak hazırlanan kış çayı, grip geldiği zaman burun akmadan çok rahat bir şekilde geçmesini sağlamaktadır" dedi.


Bu tarz sağlıklı ürünlerin hastalık geldiğinde kullanılmasının hata olduğunu anlatan Atılkan, "Niçin toplum tarafından hastalık geldiği zaman kullanılır? Hatayı burada yapıyoruz. Normal sabah kahvaltısında bu çayları içsek daha yararlı olur. Televizyonlarda anlattıkları gibi haplara falan gerek yok. Sadece bu çay kullanılsa vücudun zaten savunması otomatikman artacak. Avuç dolusu paralarda bu haplara verilmemiş olacaktır diye düşünüyorum. Okulların kantinlerinde de bu karışımlardan olmalı. Kış çayını fiyatı hiç pahalı değil. 10 lira. İçerisinde karanfili, zerdeçalı, ıhlamuru, zencefili hepsi mevcut. Adet olarak satıldığı zaman ıhlamurun kilosu 100 lira, karanfilin kilosu 100 lira, zerdeçalın kilosu ise 50 lira. Biraz pahalı olduğu için vatandaşlar daha ekonomik olan karışım olarak sattığımız kış çaylarını alıyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.