ESKİŞEHİR’DE DİYABET OKULU AÇILDI

Yunus Emre Devlet Hastanesi, diyabet hastalarını ve hasta yakınlarını bilgilendirmek amacıyla “Diyabet Okulu” hizmete açıldı.

ESKİŞEHİR’DE DİYABET OKULU AÇILDI
19 Eylül 2017 Salı 10:46

14 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında her Perşembe günü 13:00-15:00 saatleri arasında düzenlenecek olan eğitimlere katılım ücretsiz.  Spor hekimi, endokrinoloji uzmanları, diyabet hemşiresi ve diyetisyenden oluşan ekip tarafından verilecek eğitimlerde hasta ve yakınlarının insülin yapımı, ilaç etkileşimleri, beslenme, şeker hastalığının yan etkileri ve yapılacak egzersizler ile ilgili bilgileri verilecek.

Yunus Emre Devlet Hastanesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek eğitimlerde; Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanları Dr. Bengür Taşkıran ve Dr. G. Barış Cansu, Spor Hekimliği Uzmanı Dr. Erdem Atalay, Nöroloji Uzmanı Dr. A. Onur Keskin, Nefroloji Uzmanı Dr. Rüya Mutluer, Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Seda Durgut, Diyetisyen Simge Özkan ile diyabet hemşireleri Hülya Doğan ve Şermin Saçan eğitimci olarak görev alacak.

DİYABET OKULU PROGRAMI:

21 Eylül Perşembe:  Diyabette ınsulin dışında kan şekeri düzenleyici ilaçlar hipglisemi, ınsulin uygulama tekniği

28 Eylül Perşembe: Diyabette fiziksel aktivite/ egzersiz, diyabetin sinir sistemi üzerine etkileri, ayak bakımı, ayak muayenesi

5 Ekim Perşembe: Diyabetin böbrek sağlığı üzerine etkileri, diyabetin göz sağlığı üzerine etkileri, evde kan şekeri izleme, diyabetle yaşam

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.