Eskişehir Şehir Hastanesi vatandaşın hizmetine girmek için gün sayıyor

Son yıllarda birçok alanda Türkiye’nin en hızlı büyüyen şehirleri arasına giren Eskişehir, Akfen İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Şehir Hastanesi’ne kavuşmak üzere gün sayıyor. İnşaat işleri bitme noktasına gelen hastane, Sağlık Bakanlığı tarafından teslim alındıktan sonra faaliyete geçecek. Hastaneye ulaşım içinse yol yapım çalışmalarının kısa sürede tamamlanması gerekiyor.

Eskişehir Şehir Hastanesi vatandaşın hizmetine girmek için gün sayıyor
23 Temmuz 2018 Pazartesi 15:21

Türkiye’de son yıllarda her alanda gelişme göstererek gözde yerleşimler arasına giren Eskişehir, Akfen İnşaat tarafından Kamu-Özel İşbirliği (PPP-Public Private Partnership) modeliyle yapımı üstlenilen Şehir Hastanesi’ne kavuşmak üzere gün sayıyor. Eskişehir Şehir Hastanesi ile muayene ve ameliyat için sıra beklemek artık tarih olurken, vatandaş ücretsiz olarak beş yıldızlı otel standartlarında sağlık hizmeti ile buluşacak.

Sağlık alanında vatandaşları en son teknolojik hizmetlerle buluşturacak şehir hastanelerinin önemli ayağı olacak Eskişehir Şehir Hastanesi 341 bin 287 metrekarelik inşaat alanına sahip dev bir yatırım olarak öne çıkıyor. 1 milyar 678 milyon liraya mal olan proje sahip olduğu 1081 yatakla bölgenin en önemli hastanesi olarak Eskişehir’i sağlıkta da bir çekim merkezi haline de getiriyor.

254 POLİKLİNİK, 35 AMELİYATHANESİ VAR

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde 254 poliklinik, 35 ameliyathane ve 131 yoğun bakım ünitesi yer alıyor. 622 genel hastane yatak kapasitesine sahip hastanede, 90 yatak ruh sağlığı bölümüne ayrıldı. 122 yatakta ise kanser hastalarına yönelik onkoloji yoğun bakım ünitesi yer alacak. Hastanede bir de 100 yatak kapasiteli yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi de bulunacak. İnşaat süresince 3300 kişilik istihdamın yaratıldığı hastanenin tamamlanmasıyla 1361 kişi hizmet personeli olarak görev yapacak.

Kamu hastanesi statüsünde vatandaşlara ‘ücretsiz’ sağlık hizmet verecek Eskişehir Şehir Hastanesi’nde, Sağlık Bakanlığı 25 yıl boyunca kiracı olarak yer alacak. Sistemde tıbbi hizmetlerin sorumluluğu kamuda kalacak. Bilgi işlem, güvenlik, temizlik, yemekhane ve otopark gibi bütün hizmetler, hastanenin yapım ve işletmesini üstlenen Akfen İnşaat tarafından karşılanacak.

SELİM AKIN: “HEYECANLA HİZMETE GİRMESİNİ BEKLİYORUZ”

Projenin inşasının kısa sürede tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulacak standarda getirildiğini belirten Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, “Eskişehir’e sağlık sisteminin en son teknoloji ve donanımını kazandıran bir projenin içinde yer almaktan büyük gurur duyuyoruz. Türkiye ve dünyada dev projelere imza atmış bir grup olarak geçen yıl Isparta, şimdi de Eskişehir Şehir Hastaneleri’ni tamamlayıp sağlık sektöründe de uzmanlığımızı göstermiş olduk. Şimdi büyük bir heyecanla bu hastanenin hizmete girmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Selim Akın, gelecek yıl da 480 yataklı Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin de yapımını bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, böylelikle 2360 yatağa sahip 3 hastaneyi hayata geçirmiş olacaklarını kaydetti.

SAĞLIKTA EN SON TEKNOLOJİNİN ADRESİ

Eskişehir’de kapılarını açacak dev tesis aynı zamanda Türkiye’nin öncelikli deprem izolatörlü şehir hastanelerinden birisi olacak. Hastanede tam 973 deprem izolatörü yer alacak. Uygulanan bu sistem sayesinde olası bir deprem anında sarsıntının etkisi azaltılarak, hastanedeki çalışmalar aksamadan devam edecek.

Akıllı bina konsepti ile inşa edilen Eskişehir Şehir Hastanesi’nde, trijenerasyon ile tasarruflu ısıtma ve soğutma mümkün olacak. Hastanede 2 bin 208 araçlık otoparkın yanı sıra helikopter pisti ve ücretsiz vale servisi de yer alıyor.

Dünya standartlarındaki ileri teknoloji medikal ekipmanları ile bölgesinin sayılı hastaneleri arasında yer alacak Eskişehir Şehir Hastanesi Biyokimya – Mikrobiyoloji – Patoloji – Genetik alanlarında tüm testlerin aynı yerde yapılabileceği cihaz parkuruna sahip. Hastanede 44 Anestezi Cihazı, 29 Diyaliz Cihazı, 100 EKG Cihazı, 12 EKO Cihazı, 1 ESWL Taş Kırma Cihazı, 2 Göz Fako Cihazı, 1 Göz Vitrektomi Cihazı, 20 Holter EKG, 447 Hastabaşı Monitörü, 94 Ventilatör, 42 USG Doppler, 2 MR ve 2 Tomografi Cihazı bulunuyor.

HENÜZ AÇILMADAN AVRUPA’DAN ÖDÜL ALDI

Bölgenin sayılı hastaneleri arasındaki yerini alacak Eskişehir Şehir Hastanesi geçen yıl henüz hizmete girmeden Avrupa'nın en prestijli sağlık yatırımı ödülünü almıştı. Hastane, Garanti Bankası ve Türkiye İş Bankası ile birlikte hayata geçirilen 18 yıl vadeli 344 milyon Euro'luk proje finansmanı ile Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'nın önde gelen finans yayınlarından EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Finance Project Finance Awards 2017 kapsamında EMEA Bölgesi (Avrupa, Ortadoğu, Afrika) 'En İyi Sağlık Projesi' seçildi.

HASTANENİN ÖZELLİKLERİ

Alanı: 341 bin 287 metrekare

Yatak Kapasitesi: 1081

Deprem İzolatörü: 973

Kapalı Otopark Kapasitesi: 2208

Poliklinik Sayısı: 254

Ameliyathane Sayısı: 35

Yoğun Bakım Yatak Sayısı: 131

Genel hastane yatak kapasitesi: 622

KVC+Kardiyoloji+Göğüs cerrahi+KVC yoğun bakım yatak kapasitesi: 147

Ruh sağlığı yatak kapasitesi: 90

Onkoloji+Onkoloji yoğun bakım yatak kapasitesi: 122

Yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi yatak kapasitesi: 100

İstihdam: 1361 (hizmet personeli)

Yatırım Bedeli: 1 milyar 678 milyon TL

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.