Eskişehir Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge sağlık hizmetlerini değerlendirdi

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, sağlık yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Bilge, Şehir Hastanesiyle ilgili iddialara yanıt verdi. Var olan hastanelerin hizmetlerine devam edeceği, sadece Devlet Hastanesi’nin taşınacağını açıklayan Bilge, hastalardan ek ücret alınacak iddialarının da gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Eskişehir Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge sağlık hizmetlerini değerlendirdi
23 Ocak 2018 Salı 13:57

İl Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıya Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Mumcu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Melek Zeytin, Acil Sağlık Hizmetleri, Sağlık Hizmetler, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Dr. Erdinç Özkurt, Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici, Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Karagülle, Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dt. Soner Yılmaz katıldı. 

“Eskişehir’deki toplam yatak sayısı 1900”

Eskişehir’deki hastanelerin toplam yatak kapasitesi hakkında bilgi veren Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Mumcu, “Devlet Hastanesi 1000 yatakla hizmet veriyor.  Yunus Emre Hastanesi 600 yatakla hizmet veriyor. Yunus Emre Devlet Hastanesi İki Eylül Yerleşkesi (eski hava hastanesi) 120 civarında yatağı var. Zübeyde Hanım Yerleşkesinde 120 yatak fizik tedavi, 60 yatak akıl ruh sağlığı olarak hizmet veriyor”  dedi.

“Var olan hastaneler hizmetlerine devam edecek”

‘Şehir Hastanesiyle birlikte kentteki bütün hastanelerin tek bir bölgede toplanacağı’ iddialarına da yanıt veren Mumcu, “Öyle bir şey yok. Gerçek dışıdır. Var olan hastanelerimiz hizmetlerine devam edecektir. Şehir Hastanemiz daha nitelikli ve daha özeleştirilmiş hizmetlerin verileceği bir hastane olacak. Özellikle onkoloji alanında, kanser tedavisi alanında ve psikiyatri alanında özel birimler oluşturuldu” ifadelerini kullandı.

“Hastalardan ek bir ücret alınması veya SGK paylarında bir artış söz konusu değil”

‘Şehir Hastanesi hizmetlerinden para alınacağı’ yönündeki iddialara yanıt veren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Bilge, “Şehir Hastanesi bir bölge hastanesi olarak programlandı. Kütahya’dan, Bilecik’ten, Afyon’dan da ulaşım kolay olsun diye oraya konulmuş. Şehir Hastanesi’nin en büyük artısı nitelikli yatak sayısını artırıyor olması. Dörtlü, altılı yatak sayısından tek ve iki kişilik yataklara geçiyoruz. Şehir Hastanesiyle ilgili çok fazla rivayet üretiliyor. Merkezdeki hastaneler aynı şekilde devam edecekler. Yunus Emre Devlet Hastanesi kendi varlığını devam ettirecek. Eskişehir Devlet Hastanesi taşınacak, Zübeyde Hanım, Hava Hastanesi aynen devam edecek.  Şehir Hastaneleri tamamıyla devlet hastanesi olarak devam edecek.  Hastalardan ek bir ücret alınması veya SGK paylarında bir artış söz konusu değil. Devlet Hastanesi’nden nasıl hizmet alıyorsa, oradan da aynı şekilde alacak.  Burada en önemli şey hastalar ulaşan hizmette kalitenin artması.  Otopark sorunu Şehir Hastanesi’nde olmayacak. Daha geniş bekleme ve muayene alanları olacak. Ulaşımla ilgili sıkıntılar olabilir. Bunun çözümü için de biz paydaşlarımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu. 

“Mevcut binalarla ilgili istişarelerimiz sürüyor”

“Hastaneler taşındıktan sonra mevcut binaların durumu ne olacak” sorusuna yanıt veren Doç. Dr. Bilge, “Onun istişaresini biz kendi aramızda ve bakanlığımızla yapıyoruz. Şuan için netleşmiş bir proje yok. Ama bizim buradaki tasarrufumuz tabi ki hizmette sıkıntı yaratmayacak şekilde uygun kullanım alanları da yaratacak bir biçimde planlamalar yapıyoruz. Hastaneler bir açılsın. Taşınma işlemlerini halledelim. Ondan sonra bakanlıkla da istişare edip bir karara varacağız” dedi.

“Deprem dayanıklılığına bakılacak”

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Mumcu, “Bizim binalarımızdan 50,60 yıllık olanlarda var. Deprem dayanıklılığı, binanın kullanılabilirliği gibi niteliklere bakıp kullanabileceğimiz binaları kullanıp, kullanamayacağımız binaların da yıkılması… Özellikle Devlet Hastanesinin bir kısmı belki yıkım gerektirecek. Yine orada hizmet verecek sağlık alanları oluşturmak gibi bir niyetimiz var. İmar planında oraları sağlık alanı. Sağlık alanı olduğu sürece oralara başka bir şey yapılamaz” ifadelerini kullandı. 

“Şair Fuzuli ASM yıkılacak”

Boşaltılan Şair Fuzuli Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili de konuşan Doç. Dr. Bilge, “Orasıyla ilgili plan ve proje tamamlandı. Orada da yaklaşık 40 metrekarelik bir alan belediyenin. Orayı transfer edemediğimiz için yıkım ve yapımında bir sıkıntı yaşanabilir. Ama projesi onaylanmış durumda. Yıkılacak ve yapılacak” dedi.

“Her iki hastaneyi de bu yıl açmayı planlıyoruz”

Doç. Dr. Bilge  “Yapılan iki yeni hastane ne zaman faaliyete başlayacak” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Yunus Emre için konuşursak yüzde 95’i geçti. Erken kabul dediğimiz bir muayene var. Bakanlık heyeti gelip hastaneyi inceleyecek. Bu muayenenin bir, iki ay sürebileceği söyleniyor.  Muayene sonucuna göre bir an önce açılmasını planlıyoruz. Şehir Hastanesi şuan itibariyle yüzde 85 civarında. O da yüzde 95’e geldiği zaman yine bakanlık tarafından erken kabul muayenesi istenecek. İkisini de bu yıl açmayı planlıyoruz” İfadelerini kullandı.

“Bu konuda bize gelen herhangi bir rapor yok”

Doç. Dr. Bilge“İl Sağlık Müdürü olarak Eskişehir’e yapılması planlanan termik santral hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusuna “Bu konuda bize gelen herhangi bir rapor yok.  Öncelikle bir rapor ulaştırılması lazım ki, biz o rapor üzerine yorum yapalım. Bize verilerin verilip, onun üzerine bilimsel yorumlar yapmamız gerekiyor” diyerek yanıt verdi.

“Tepebaşı’na yeni bir özel hastane”

 

“Özel Hastane yatırımı var mı” sorusuna ise Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Erdinç Özkurt yanıt verdi: “Özel hastane konusunda bir grubun çalışması devam ediyor. İnşaat aşaması devam etmekte. Bakanlıkla yazışmaları devam ediyor. Binaları tamamlandığında Eskişehir bir özel hastaneye daha kavuşmuş olacak. Ancak şuanda bakanlıktan ön izin başvurusuna istinaden ruhsatlandırma olmadı. Kendilerini ön izin başvurularına istinaden inşaat çalışmalarına devam etmekte” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.