"Diş sağlığı alanında örnek yerel yönetim"

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Diş Hekimleri Günü nedeniyle bir açıklama yayınladı

"Diş sağlığı alanında örnek yerel yönetim"
22 Kasım 2016 Salı 11:55


Ataç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
"Ülkemizin ilk dişçilik yüksekokulu olan “Dişçi Mekteb-i Aliyesi” Tıp Fakültesi bünyesinde 22 Kasım 1908 tarihinde kurulmuştur.1996 yılından bu yana her yıl 22 Kasım günü “Diş Hekimliği Günü”, 22 Kasım’ı içine alan hafta ise “Ağız Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlanmaktadır.
Öncelikle bir diş hekimi olarak yıllarca mesleğe emek harcamanın gururunu yaşarken geleceğe sağlıkla gülümsememiz için özen gösteren tüm meslektaşlarımın Diş Hekimleri Günü’nü kutluyorum.
Diş hekimi olmamın getirdiği hassasiyet ile özellikle özen göstererek projelendirdiğimiz Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 2016 yılının ilk yarısında da tedavilerin yanı sıra öncelikle “koruyucu hekimlik” uygulamasına devam etti. Türkiye’de kötü olan ağız ve diş sağlığı karnesini düzeltmek adına gerçekleştirdiğimiz çalışmada 2016 yılının ilk yarısında merkezde diş kontrolü taramasından geçirilen çocuk sayısı tam olarak 2049. Bu rakamın içinde 1875 çocuk tedavi olurken, 1339 çocuğa florlama (çürükten koruma uygulaması) tedavisi uygulandı. 1753 çocuğa ise acil müdahale ve tedavi yapıldı. Merkeze gelen 286 çocuğa ise psikolojik destek verildi.
Tepebaşı Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’mizde ülkemizde pek de fazla dillendirilmeyen “koruyucu hekimlik” uygulamasını gerçekleştirirken, çocuklara dişlerine nasıl bakacaklarını öğreterek, diş sağlığı alanında Eskişehir’de örnek bir yerel yönetim uygulaması sunuyoruz. Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çocuklar uygulamalı olarak diş bakımını öğrendikten sonra diş ve ağız kontrolleri yapılıyor. Bir sonraki adımda merkezde çalışan başarılı ve güler yüzlü arkadaşlarımız çocuklarımızın dişlerini tedavi ediyor. Ayrıca çocuklarımız için bir psikolog arkadaşımız merkezimizde çalışmalarını sürdürüyor. Merkeze gelen çocuklar çizgi film izleyerek neşeli bir biçimde tedavi oluyorlar. Önümüzdeki yıllarda çocukların ağızlarındaki çürük diş sayısı “bir” bile azalsa, bizim için büyük bir sevinç kaynağıdır. Tepebaşı’nda daha sağlıklı ve daha güzel gülümseyen çocuklar görüyoruz."
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.