BU SABUN SAÇ DÖKÜLMESİNİ ORTADAN KALDIRIYOR

Günümüzde insanların başlıca sorunları arasında bulunan saç dökülmesinin bıttım sabunuyla ortadan kalktığı belirtiliyor. Bıttım meyvesi yağı ve zeytinyağının harmanlanarak hazırlandığı bıttım sabunu saç dökülmesine karşı etkisiyle dikkat çekiyor.

BU SABUN SAÇ DÖKÜLMESİNİ ORTADAN KALDIRIYOR
12 Ekim 2017 Perşembe 12:42


Günlük hayatta saç dökülmesi insanların başlıca sorunu haline geldi. Hemen her gün kıyafetlere göre tamamlayıcı nitelikte olan saçlar, kişi için büyük önem taşımaya başladı. Hemen mevsim açık bulunan saçlara yapılan uygulamalar attıkça, yıpranma ve dökülmeler de artmaya başladı. Eskişehir’de yaklaşık 20 yıldır sabun satan yapan Nedim Yurtsever, saç dökülmelerine karşı doğal bıttım sabunun etkili bir çözüm olacağını belirtti.

“Saç dökülmeleri konusunda dünyanın en etkili sabunudur”


Yurtsever, doğal ortamda dalında yetişen bu meyvenin yağı çıkarıldıktan sonra zeytinyağı ile harmanlanarak bıttım sabunun elde edildiği söyleyerek, “Bıttım, yabani fıstıktır. Dağlarda doğal ortamda yetişen Antep fıstığının yabanisidir. Biz ona Antep fıstığının anası diyoruz. Fakat kendisi de bu şekilde yeniliyor ve Antep fıstığından daha pahalıdır. Bıttımın yağı çıkarılıyor. Bıttımın yağı ile zeytinyağı karışımından bıttım sabunu yapılıyor. Bu Siirt’e özgü bir sabun. Bıttım sabununun değeri içindeki zeytinyağından değil, bıttım yağından kaynaklanıyor. Bıttım yağı zeytinyağından çok çok daha değerli ve etkili bir yağdır. Özellikleri de saç dökülmeleri konusunda benim görüşüme göre dünyanın en etkili sabunudur. Bunun dışından vücut için kullanılıyor. Yaraların iyileşmesi, kaşıntı, egzamanın bazı türleri için de kullanılıyor. Yani tüm vücut için ideal bir sabundur” ifadelerini kullandı.

“Kullananlar eninde sonunda muhakkak faydasını görüyor”


Ayrıca Nedim Yurtsever, bıttım sabunu bol köpürttükten sonra saç diplerine masaj yaparak kullanılması gerektiğini ifade ederek, “Kullanım süresi değişiyor. Kimi bir kalıp bitmeden faydasını görüyor, kimi 3-4 kalıp kullanımdan sonra faydasını görüyor. Ancak eninde sonunda muhakkak faydasını görüyor. Özellikle saç dökülmesine karşı dediğim gibi dünyanın en etkili sabunudur. Bir de bıttımı kullanırken başka bir sabun veya kullanılmamalıdır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.