“SPOR KULÜBÜNDEN ÇOK DAHA ÖTE HEDEFLERİMİZ VAR”

Futbol kenti Eskişehir’de basketbolu sevdirmek için kolları sıvayan ve bu hedefinde ciddi bir aşamayı kat eden Nesine. Com Eskişehir Basket Kulüp Başkanı Sinan Özeçoğlu ile basketbolu ve hedeflerini konuştuk.

“SPOR KULÜBÜNDEN ÇOK DAHA ÖTE HEDEFLERİMİZ VAR”
10 Ocak 2017 Salı 11:09

 
Futbolu biz öğrettik aynı şey basketbolda neden olmasın
“Futbol kenti olarak anılan Eskişehir’de neden basketbol?” sorusunu yönelttiğim Başkan Özeçoğlu, “Anadolu’dan Türkiye hatta ülke dışına futbol nasıl olmalıdır dersini veren bir şehiriz. Biz aynı şeyin basketbolda da başarılabileceğine inandık ve bu yola girdik. Bu sadece bir ispat girişimi değil elbette Eskişehir’de 150 bin genç var. Bu gençlerin bir şekilde spora kanalize olması da bizim bu kulübü devralırken en büyük hedeflerimiz arasındaydı. Bu bağlamda ciddi bir alt yapı çalışması içerisine önümüzdeki süreçte girmeyi hedefliyoruz” diye yanıt verdi.
 
Basketbolu sevdirmeyi başardınız. Şampiyonluk içinde iddialı bir takım kurdunuz. Kısa sürede başarılı bir tablo gibi görünüyor. Sizce durum nasıl?
İşin aslı şunu söylemem gerekiyor. Şuan için başardığımız bir şey yok. Bu yılı şampiyon olarak tamamlayıp süper lige çıkarsak o zaman Eskişehirli sporseverlere yeni bir heyecan sunacağımız için kendimizi başarılı görebiliriz. Salonumuzun dolması, insanların hafta sonunda moral ve motivasyon olarak biraz da ha yukarı çıkması bizim başarı hanemize yazmak istediğimiz maddeler.  Ayrıca basketbolunda aynı futbol gibi Türkiye’ye Eskişehir’den önderlik etmesini hedefliyoruz.
 
İnsanların mutluluğuna katkı sunmak istiyoruz
Ülkenin çok zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Başkan Özeçoğlu, “Bazen maçları seyrederken taraftarlarımızın yüz ifadelerine bakıyorum. İnsanların Eskişehir Basket maçlarını seyrederken heyecan duyması, mutlu olması benim için çok önemli. Ülke çok zor şartlar altından geçiyor. Bu noktada spor kulüplerinin önemi daha da artıyor. Hafta sonları en azından insanlarımızın mutlu olmalarına katkı sunabilirsek ciddi bir misyonumuzu yerine getireceğiz. Bunun bilinci ile elimizden geldiği kadar şehrimizin insanlarına seslenmek istiyoruz. Sadece bir kulüp olmaktan çok daha önemli görevlerimizin olduğunu düşünüyoruz. Okullarımızı mümkün olduğu kadar ziyaret ediyor, sosyal sorumluluk projelerine elimizin yettiği kadar iştirak ediyoruz.” dedi.
 
İyi bir takımız çünkü inanmış oyuncularımız var
Eskişehirli sporseverlere iyi bir takım seyrettirmek istediklerini belirten Başkan Özeçoğlu, “İyi bir takımızın olduğunu düşünüyorum.  Çünkü oyuncularımız Eskişehir’in enerjisini iliklerine kadar hissediyor. Hepsi bu şehrin şampiyonluk yaşaması için ciddi bir inanca sahip. Bunun sonucunda başarı kaçınılmaz” diye konuştu.
 
Sakarya maçında salonumuzun dolacağına inanıyorum
 Eskişehirlilerin baskete gösterdiği ilginin artışından memnuniyeti dile getiren Başkan Özeçoğlu, “Göreve ilk aldığımız zamanlardan bugüne bakarken ciddi şekilde taraftar sayısında artış olduğunu görüyoruz. Bu hem biz yöneticiler, hem de oyuncularımız için ciddi bir motivasyon. 21 Ocak’ta oynayacağımız Sakarya karşılaşmasında salonumuzun tamamen dolması bizler için önem taşıyor. Umut ediyorum ki 5 bin kişilik taraftarımız karşısında Sakarya’yı yenerek onlara şık bir galibiyet armağan ederiz. Şampiyon olup Süper Lig’e çıktıktan sonra bu kez Avrupa için iddialı bir takım kurarak Eskişehirli basketbol severlere, basketbolun tüm güzelliklerini sunmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
 
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.