MHP İl Başkanı Candemir: Yüksel Eskişehir için sürpriz olabilir ama…

MHP İl Başkanı İsmail Candemir, Soner Uçak’ın sorularını yanıtladı.

MHP İl Başkanı Candemir:  Yüksel Eskişehir için sürpriz olabilir ama…
18 Aralık 2018 Salı 13:13

Öncelikli olarak aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler kimler?

Odunpazarı’nda resmi başvuruda bulunanlar, Melek Öngül hanımefendi ile Murat Sanlar beyefendi. Tepebaşı’nda Cüneyt Aydemir beyefendi ve son olarak Büyükşehir için ise Osman Yüksel beyefendi resmi aday adaylığı başvurusunda bulundular.

Yani ittifak olmaması halinde bu isimler MHP’nin adayları olacak değil mi?

İttifak olmaması halinde Odunpazarı’nda Muran Sanlar ve Melek Öngül isimleri arasından Genel Merkezimiz bir seçim yapacak. Tepebaşı’nda Cüneyt Aydemir ve Büyükşehirde ise Osman Yüksel adaylarımız olacak. Şuan ki görüntü bu. Şuan Genel Merkezimizin oluşturduğu hukuk komisyonu aday adaylarımız üzerinde çalışmalar yapıyor. O araştırma bittikten sonra Genel Merkez bizle bir kez daha istişare yapacak nihai karar o zaman verilecek.

Osman Yüksel’in büyükşehir aday adaylığı başvurusu ardından ittifakın olmayacağı yönünde söylentiler çıktı. Bu işin aslı astarı nedir?

Seçim prosedürü gereği Genel Merkezimiz tarafından bizlere gönderdiği genelde belirli kurallarımız vardı. Bu kurallardan bir tanesi 15 Aralık’a kadar aday adaylarının belirlenmesi idi. Biz Genel Merkezimizin bu isteğini yerine getirdik. Bizim üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmek gibi bir hükümlülüğümüz var. İttifak olur ya da olmaz bu genel merkezler tarafından görüşülüyor. Biz her iki durumda da partimizi en iyi şekilde seçimlere sokmak zorundayız.

Osman Yüksel’e büyük transfer diyebilir miyiz?

O gözle bakmamak lazım. Bizim kimseye gol atmak gibi bir derdimiz yok. 15 Temmuz süreci sonrasında Osman Yüksel bize partimizin tutumunu çok beğendiğini söyledi. Biz kendisiyle aylar önce yaklaşık 5 saat süren bir görüşme gerçekleştirdik. O bize hedeflerini iletti. Bizde genel merkeze Osman Yüksel ismini ve ne yapmak istediğini söyledik. Genel Merkezin Osman Yüksel’den aylar önce haberi var. Yani Eskişehir için sürpriz olsa da genel merkez ve bizim için sürpriz değildi. Yani dün karar verilip bugün açıklanan bir durum yok ortada.

Yeniden ittifak’a dönersek durum ne aşamada? 

Şuanda görüşmeler devam ediyor. Genel merkeze de her gittiğimiz de sürekli istişare hakindeyiz. Şuanda görüşmeler sürüyor. Genel başkanımız ile Tayyip bey görüşme yaptıkları saatte ben genel merkezdeydim. Başkanlık divanı ile değerlendirme yaptılar. Üst taraftar gerekli görüşmeler yapılıyor. Sonuç o ya da bu olur diyemeyiz. Biz genel merkezin istekleri doğrultusunda hazır olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İttifak için bir şartı var mı teşkilatınızın

Bizde ön şart falan yok. Genel merkezin takdirleri doğrultusunda hareket edeceğiz. Biz sadece genel merkeze Eskişehir merkezde bir belediyemiz olması gerektiğini ilettik. Bununla ilgili ayrıntılı bir rapor sunduk. Genel merkezimizin de Eskişehir üzerine çok geniş kapsamlı bir çalışması mevcut. Tüm bunlar değerlendirilecek. Aksi halde bizim AK Parti il teşkilatı ile gayet samimi bir ilişkimiz var. Zihni Bey ile sık sık görüşüyoruz. Sadece AK Parti değil Eskişehir’e yakışır şekilde hiçbir parti ile bir problemimiz yok. Eskişehir’e yakışan sevgi saygı çerçevesinde hareket ediyoruz. 

Neden Osman Yüksel?

Bizim bu seçimimiz Türkiye’deki ittifak hususunda örnek olmalı. Bir il de seçime ittifakla girecekseniz aşağı yukarı herkesin üzerinde oy birliğine vardığı isimler ile yola çıkarsanız başarı elde edersiniz. Osman Yüksel ismi bu nedenle seçilmiştir. Osman Yüksel’in adaylığı hem Milliyetçi Hareket Partisi tabanından, hem de AK Parti tabanından oy alabilecek bir isim. Burada kişisel hesaplar olmaması lazım. Bu örnek tavrı hem Eskişehir, hem Türkiye görmeli biz mümkün olan en iyi adaylarla yola çıkmanın derdindeyiz. Yoksa birilerine iyilik, birilerine kötülük yapalım gibi bir derdimiz yok.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.