KADİR BIYIK: BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI İLÇE TEŞKİLATLARINI İNİSİYATİFİNE BIRAKTIK

Ayşe Kaytan Uçak sordu, MHP İl Başkanı Kadir Bıyık yanıtladı

KADİR BIYIK: BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI İLÇE TEŞKİLATLARINI İNİSİYATİFİNE BIRAKTIK
11 Aralık 2017 Pazartesi 11:03

“EN AZ BEŞ BELEDİYE KAZANMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

MHP olarak kongrelerinizi bitirdiniz ve saha çalışmalarınıza başladınız. Nasıl bir çalışma programı izliyorsunuz?

Sorunlu süreci geride bıraktık. Kongrelerimizi bitirdik. Şimdi saha çalışmalarını başlattık. Ağustos ayında belediye başkanlarını açıklayacağımızı belirtmiştik ama genel merkeze söylediğimizde bize beklememiz söylendi. Sürecin daha erken olduğu belirtildi. İlçedeki belediye başkan adaylarımızın birçoğunu tamamladık. İsimleri netleştirdik. Geceli, gündüzlü yerelde çalışacağız. Tepebaşı ve Odunpazarı’nda 80’in üzerinde kahve toplantıları ziyaretler yapmışız. Yerel yönetimlere yöneldik, şimdi burada yeniden belediye kazanmayı amaçlıyoruz. En az beş belediye kazanmak için çalışacağız.

“1,5 SENE İÇİNDE 109 İSİM İSTİFA ETTİ, 756 YENİ ÜYE KAYDI YAPTIK”

Sorunlu bir süreç dediniz? Bu süreci atlattınız mı?

Parti içerisinde muhalif bir hareketlenme vardı. Biz de tam o muhalif hareketlerin olduğu dönemde göreve gelmiştik. Çalkantılı dönemler oldu. İstifalar oldu ve sonlandı. Toplam 53 tane istifa geldi. Gazetelerde bu 300 olarak yazdı. Aynı gün YSK’dan aldığımız veri 53’tü. 21 tanesi Tepebaşı’ndan, 22 tanesi de Odunpazarı’dan geldi. Gittiler ve yeni partilerini kurdular. Bunun sonrasında zor sürecimiz durulmuş oldu. 1,5 sene içinde 109 isim istifa etti. 756 yeni üye kaydı yaptık.

“PARTİDEN AYRILANLARDAN MEMNUN OLDUM”

Yeni bir parti demişken, İyi Parti, Eskişehir’de MHP’nin oylarını alabilir mi?

Bizim Eskişehir genelinde 8 bin civarında üyemiz vardı. Parti içi muhalefet ilk başladığında öyle bir rüzgar estirildi ki kamuoyunda, sanki MHP’nin tamamı İyi Parti’ye geçecek şeklinde bir algı oluştu. Ama şimdi gelinen nokta ortada. Ben işin aslı partiden ayrılanlardan memnun oldum. MHP’den oy alabilmeleri çok mümkün görünmüyor. Giden şahıslara baktığımızda, bu insanlar parti yöneticisi olmuş insanlardı. Bir başarısızlıktan söz ediyorlar, bu isimlerin birçoğu o zaman başkandılar. Dolayısıyla sorumlusu onlar. Şuan da yüzde 1 oyu zor götürüler MHP’den.

“PARTİDEN İSTİFA EDENLER, BU PARTİYE GEÇMİŞ DÖNEMDE ÇOK ZARAR VERMİŞLER”

Partide yaşanan ayrışma sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yaptığımız mahalle toplantılarda, muhalif kanatta yer alanların istifa etmelerini memnuniyetle karşılanıyor. Partiden istifa edenler, bu partiye geçmiş dönemde çok zarar vermişler. Adam 72 yaşında ama hala koltuk sevdası güdüyor. 3 defa istifa ediyor. Hala Milliyetçi Hareket Partisi eski başkanı unvanını kullanıyorlar. Bu saatten sonra bizim siyasi rakibimiz. Eskişehir’in yerelinde çok başarılı olacaklarını düşünmüyorum. Şuanda o partinin içinin karışık olduğunu düşünüyorum. Bizim partiden istifa edenler 50 kişi. 40 tanesi il başkanlığı bekliyor.

“ANKETLERDE İYİ PARTİ ŞİŞİRİLİYOR…”

MHP baraj altı kalabilir mi?

MHP’nin baraj altı kalması gibi bir durum söz konusu değil. Ben İyi Parti’nin şişirildiğini düşünüyorum.


 

ADAY BELİRLERKEN, İLÇELERDE BİR YIL ARAŞTIRMASINI YAPTIK

Belediye başkan adaylarınızı belirlediğinizi söylediniz. İsimler tanıdık mı?

Adaylar tanıdık isimler. Genel Merkez’den müsaade aldığımız zaman açıklayacağız. Aday belirlerken, ilçelerde bir yıl araştırmasını yaptık. İnisiyatifleri ilçe teşkilatlarına bıraktık. İsimler sundular. Seçimi kazanabilecek, teşkilatın bünyesinde uzun süre hizmet etmiş ve toplumda kabul görmüş isimler belirledik. 6 adayı daha belirleyeceğiz. Tepebaşı ve Odunpazarı isimlerimizi belirledik. Ama Büyükşehir için çalışmalarımızı devam ediyoruz.

TERMİK SANTRAL KAFAMIZA YATMADI, YAPILMAMASI İÇİNDE ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Eskişehir gündeminde, termik santral var. Sizin bu konudaki duruşunuz nedir?

O dönem Eskişehir’de termik santral konuşulurken, biz Alpu da bir toplantı gerçekleştirdik. Beyazaltın Köyü, Gündüzler Köyü ve Alpu’da gezdik. Vatandaşlar bu işe karşı. Ama yakındaki birkaç köy, ‘oğlum, çocuğum işe girecek’ diye sıcak bakıyor. Alpu Ovası tarım özelliği olan bir yer. Alternatif çözümler düşünülebilir. Mihalıççık’ta çözemediğimiz bir durum var. Adularya. Oradaki işçilerin maaşları ödenmiyor. Kömürü çıkarıp oraya götürelim. Orada üretilen elektrik bölgeye daha ucuz mu satılacak? Termik santral yerine güneş veya rüzgar düşünülebilir. Ama illa yapılacaksa Adularya düşünülmeli. Bu iş bizim kafamıza yatmadı. Olmaması içinde elimizden geleni yapacağız. Biz böyle düşünüyoruz diye vatan hainliği ile suçlanmamız lazım. Alpu tarımda en verimli arazilere sahip. Arazinin değeri üç, beş artacak diye buna izin verilmemeli.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.