EVET VE HAYIR KANADI YAN YANA GELİP KONUŞSUN

16 Nisan’da yapılacak referandum ile ilgili yapmış olduğu etkinliklerle dikkat çeken Odunpazarı Kent Konseyi’ni kurum başkanı İsmail Kumru ile konuştuk..

EVET VE HAYIR KANADI YAN YANA GELİP KONUŞSUN
02 Nisan 2017 Pazar 14:27

16 Nisan’da yapılacak halk oylaması ile ilgili oldukça dikkat çeken etkinliklere imza attınız. Kent konseyi olarak referandum sürecine bu denli kafa yormanız nasıl yorumlanmalI?
Kent Konseyi bu sürece müdahale etmek zorundaydı. Çünkü varlığını demokrasiye borçlu bir yapıyız. Bu yüzden gerek şehir, gerek ülke genelindeki problem ve gündem ile ilgilenmek bizim temel görevlerimiz arasında yer alıyor. Referandum ile ilgili olarak yaptığımız tüm etkinliklerde kesinlikle gelen panelistleri sağcı solcu diye ayırmadık. Çünkü Kent Konseyi sadece benimle veya yönetimle şekillenecek veya harekete geçecek bir kurum değildir. Tüm kentin sesinin yankıladığı bir kurum olarak yaptığımız etkinliklerde genellikle çevrenin taleplerini dikkate aldık. Referandum sürecinde ülke genelinde söyledikleri ile dikkatleri çekmeyi başarmış kişilere mikrofon tuttuk.

Yalnız referandum ile ilgili yapılan panellerde genellikle hayırcı kanattan isimleri çağırdığınız dikkat çekti.
Evet kanadında böyle bir talep gelirse elimizden geleni yaparız. Hatta evet cephesinden bir kişi ile hayır cephesinden bir kişinin demokratik bir şekilde tartışacağı bir ortam oluşturabiliriz. Sizin aracılığınızla şöyle bir davette bulunuyorum. TBMM’de yer alan partilerin il başkanları bizim düzenleyeceğimiz bir etkinlikte yan yana gelerek “eveti- hayırı” tartışsın. Böyle bir etkinlik yapmayı başarırsak referandum sürecinde görevimizi tam anlamıyla yapmış oluruz. Kent Konseyi böyle bir tartışmaya platform olacak demokratik doygunluğa sahip bir kurumdur.



Pek çok şehirde saldırıya uğramış Meral Akşener ve Sinan Oğan gibi isimleri Eskişehir’e getirdiniz her iki isimde riskli misafirler değil miydi?

Gerçekten riskli isimlerdi. Hatta bana da bu isimleri Eskişehir’e getirilmemesi ile ilgili uyarılar geldi. Ama paneller gösterdi ki, Eskişehir Halkı Anadolu’nun hoşgörü ve misafirperverliğini iliklerine kadar sindirmiş. Bunun yanı sıra Valimiz ve emniyetimize de sizin aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum. Bize herhangi bir sıkıntı oluşturacak hiç bir olumsuzluğa izin vermediler.

Odunpazarı CHP’li bir belediyede bu sizin etkinlik düzenlerken tercihlerinizi belirlemiyor mu?
Kent Konseyi kesinlikle hiçbir belediyenin arka bahçesi olmaz. Tamamıyla özgürdür. Yalnız Odunpazarı Kent Konseyi olarak kendimiz bir noktada çok şanslı görüyoruz. Kazım Kurt belediye başkanlığı öncesinde kent konseyliği başkanlığı yapmış bir isim. Bu durum özgür bir şekilde hareket etmemiz konusunda elimizi oldukça rahatlatıyor. Bu noktada her kesimin sesinin yankılandığı bir kurum olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.   Bundan sonra aynı noktadan hareket edeceğiz.

Panellerinize yine dönersek en çok ilgiyi hangi isim çekti?
Meral Akşener gerçekten Eskişehir’de pek çok kesimi salona çekmeyi başardı. Öte yandan konuşması ile de dinleyenleri adeta kendinden geçirdi. Çok büyük ilgi vardı. Öte yandan Levent Gültekin ismi de dinleyenleri hiç sıkılmadığı bir konuşmacı olarak hafızamda yer etti.
 
 
RÖPORTAJ:SONER UÇAK
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.