ESKİŞEHİR SİNEMANIN BAŞKENTİ OLMAYA ÇOK UYGUN BİR ŞEHİR

Eskişehir'in Türk sinaması için önemli bir potansiyeli olduğunu söyleyen Oyuncu Suzan Aksoy, "Eskişehir’de her eve bir atölye, çocuk merkezleri, halk merkezleri , anneler tiyatro gurubu hepsi Türkiye’ye örnek olması gereken projeler bu anlamda Eskişehir’i kutluyorum. Davet edildiğimiz sürece yapılan her etkinliğe katkı vermeye hazırız."dedi.

ESKİŞEHİR SİNEMANIN BAŞKENTİ OLMAYA ÇOK UYGUN BİR ŞEHİR
20 Temmuz 2017 Perşembe 10:11


Odunpazarı’nda çekilen ve Yönetmenliğini Korhan Uğur’un yaptığı , Cenaze işleri Filmi oyuncularından Türk Sinemasının değerli sanatçısı Suzan Aksoy ile Eskişehir üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.



Eskişehir ile ilgili izlenimleriniz neler?

Ben Eskişehir’e ilk kez gelmiyorum. Sık sık bir çok  tiyatro ile gelmiştim önceden. Kentel tiyatrosu ile ara ara geldim. 1981-1985 yıllarında Yılmaz Büyükerşen rektördü. Çok çok ilgiliydi. Kendisi çok zarif bir beyefendi. Yılmaz Bey’in katkıları ile geliyorduk, turne yapıyorduk Eskişehir’de.  Ama aradan uzun bir zaman geçince tanıyamadım Eskişehir’i. Porsuk Çayı’nın etrafının düzenlenmesi, çok mükemmel, derli toplu bir şehir haline getirmiş Eskişehir’i.  Gençlere enerjilerini atabileceği çok güzel mekânlar sağlanmış.

‘ODUNPAZARI’NDAN HABERİMİZ BİLE YOKTU’

Biz o dönemlerde geldiğimizde Odunpazarı’nı bilmiyorduk. Belki vardı böyle bir yer ama böyle popüler mi değildi, düzenlenememişmiydi?  Bilemiyorum. Ama bizim Odunpazarı’ndan haberimiz bile yoktu. Yani bizim geldiğimiz dönemlerde gezeceğimiz yerler içinde Odunpazarı diye bir yer  bize söylenmiyordu bile. Gelmedik hiç. Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt bu işe el attıktan sonra burası bir rüya ilçe halini aldı. Masal gibi bir yer olmuş adeta. Çok çalışılıyor belli ki. Benim için Odunpazarı Masal şehri diyebilirim.

Türk sinemasını şu an çektiğiniz gibi doğal ortamlarda çekmek varken milyonlar harcanarak film platoları kuruluyor.  Türk Sineması neden İstanbul dışına çıkamıyor?

Bunun için diyelim ki; Odunpazarı Belediye Başkanı, bizim sektörümüzden ilgili kişiye Odunpazarı’nda doğal bir plato var buyurun gelin görün, bizim şehrimizde Odunpazarı’nda film çekin, hatta biz size daha farklı yerlerde gösterelim demeli. Teşvik bu anlamda çok önemli. Bu anlamda Cenaze İşleri filmi güzel bir teşvik olacak insanlar için. Eskişehir sinemanın başkenti olmaya çok uygun bir şehir.


‘‘UYGAR BİR ŞEHİR’’

Bir kere çok uygar bir şehir.  Biz Eskişehir’i yalnız başımıza gezdiğimiz vakit daha muhafazakar  arkadaşlarımızla karşılaşıyoruz, türbanlı arkadaşlarımızla karşılaşıyoruz. Muhafazakârı da aydın, kafalarının içi çok aydınlık, berrak. Bu anlamda elbette sinema şehri olabilir, sinemanın başkenti olabilir.  Platolar bölgesi diye bir bölge kurulabilir. Siz yeter ki yapın biz sanatçılar olarak destek veririz.

  ‘‘YAPILAN HER ETKİNLİĞE KATKI VERMEYE HAZIRIZ’’

Şehrin filme sahip çıkması teşviki artırır. Karşılıklı arz ve taleple alakalı bu durum . Bilimsiz, bilime inanmayan ,sanatla uğraşmayan, sanatın silahtan bile etkin bir güç olduğuna inanan insanlar olarak çok daha önemli  gelişmeler olsun istiyoruz. Biz sanatçılar olarak destek vermeye her daim hazırız. Eskişehir’de her eve bir atölye, çocuk merkezleri, halk merkezleri , anneler tiyatro gurubu hepsi Türkiye’ye örnek olması gereken projeler bu anlamda Eskişehir’i  kutluyorum. Davet edildiğimiz sürece yapılan her etkinliğe katkı vermeye hazırız.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.