CHP'li Ağbaba: Yılmaz Büyükerşen sadece Türkiye için değil, dünya için örnek bir belediye başkanıdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Genel siyaset ve Eskişehir siyaseti ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP'li Ağbaba: Yılmaz Büyükerşen sadece Türkiye için değil, dünya için örnek bir belediye başkanıdır
30 Mart 2018 Cuma 11:20

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ayşe Kaytan Uçak’ın sorularını yanıtladı.

Ankara’dan, Eskişehir nasıl görünüyor? Eskişehir’de, CHP’li belediyelerin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Çok memnunuz. Hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’in, hem Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt’un, hem de Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’ın çalışmalarından son derece memnunuz. Uyumlu bir şekilde çalışıyorlar. Üç belediye başkanımız da, Türkiye’nin en başarılı belediye başkanları arasında.

Eskişehir, dünyaya örnek olabilecek bir kent. Yerel yönetimin bir kentti ekonomik, sosyal ve kültürel olarak nasıl kalkındırdığını görebiliyoruz.

Üniversiteyi Eskişehir’de okudum. Eskişehir kışın çamuruyla, yazın tozuyla ünlüydü. Eskişehir Bursa’sından,  Ankara’sından, İstanbul’undan, Aydın’ından her yerden turist çeken bir şehir oldu. Bir kültür şehri, bir turizm şehri… Ekonomiye de çok önemli katkısı var. Eskişehir turist çekiyor.

Yılmaz Büyükerşen sadece Türkiye için değil, dünya için örnek bir belediye başkanıdır. Eskişehir’in geçmişini bilenler ve şuan ki durumunu görenler bunu çıplak gözle görebilirler.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak Yılmaz Büyükerşen'in ismi geçiyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yılmaz Büyükerşen bizim açımızdan her türlü makama layık birisidir. Her bulunduğu konumun hakkını en güzel şekilde verir. Türkiye’nin en başarılı rektörüdür… Türkiye’nin en başarılı belediye başkanıdır. Adaylığı hakkettiğini söyleyebiliriz… Ancak bu sadece bizim partinin veya bir kişinin görüşüyle olacak bir şey değil. ‘16 Nisan’ ruhuyla, ‘adalet yürüyüşü’ ruhuyla bir aday belirleyeceğiz. Bu aday, her Cumhuriyet Halk Partilinin oy verirken çekinmeyeceği, gönül rızasıyla sandığa koşa koşa gideceği, diğer siyasi partilerinde oy verirken zorlanmayacağı Cumhuriyet Halk Partili bir aday olacak.

Erken seçim olasılığı var mı?

Biz her türlü olasılığa karşı hazırlığımız yapıyoruz. Erken seçim tahminlerimiz var.  Yerel değil ama genel bir erken seçim olabilir.

Eskişehir’de yapılması planlanan termik santralle ilgili ne düşünüyorsunuz?

Eskişehir’e termik santral yapılması bu kentte ihanettir, Türkiye’ye ihanettir, vatana ihanettir. Termik santralin yapılması vatanı satmaktır, Türkiye’yi satmaktır, Eskişehir’in topraklarını satmaktır. Kömürlü termik santrallerde dünya vazgeçerken, Eskişehir’in en verimli arazilerine kömürlü termik santral kurmak ancak ihanet olur. Vatanını seven, ülkesini seven, Eskişehir’i seven herkesin bu işe karşı çıkması lazım.  Dünyada termik santralle ilgili birçok örnek var. Gittiği her yerde çevreyi yok eden, tarımı yok eden, kentti yok eden bir enerji kaynağıdır.

2019’a giderken partililerinize bir mesajının var mı?

2019’da umutluyuz, başaracağız. 2019’da Türkiye’yi parlamenter demokrasiyi savunanlar, cumhuriyeti savunanlar, laikliği savunanlar yönetecekler.  Cumhuriyetin yıkılmasına izin vermeyecekler. Türkiye’nin geleceği için her türlü ittifakı yapacağımızı herkesin bilmesi gerekir.  Her Cumhuriyet Halk Partilinin, her demokrasiyi savunan ve Atatürk’ü seven insanın da bu anlayışla hareket etmesi gerekiyor. 16 Nisan’daki ‘hayır’ı arttırmak, ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılanların sayısını artırmak amacımız. Tek bir önceliğimiz var cumhuriyet. Tek bir önceliğimiz var demokrasi… Her türlü fedakarlığa ve işbirliğine hazırız.

Partililerimiz de sen ben kavgasını bırakacak. Sen, ben kavgasına düşüp seçimi kaybedersek sen il başkanlığı kalır, ne milletvekilliği kalır, ne de belediye başkanlığı… Herkesin bu seçimi kazanmak için odaklanması gerekiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.