AK PARTİ TEPEBAŞI İLÇE BAŞKANI KAYNARCA: TEPEBAŞI’NIN AK PARTİ’YE İHTİYACI VAR

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, Eskişehir siyasetini ve 2019 seçimlerini değerlendirdi.

AK PARTİ TEPEBAŞI İLÇE BAŞKANI KAYNARCA: TEPEBAŞI’NIN AK PARTİ’YE İHTİYACI VAR
06 Mart 2018 Salı 10:39

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, Soner Uçak’ın sorularını yanıtladı.

Önce isterseniz kısa bir şekilde il kongresini değerlendirelim…

Biliyorsunuz il başkanımız, ikinci kez il başkanlığına seçilen ilk isim. Bu durumun bizim teşkilatımızın disiplini ve başarısı açısından önemli bir gösterge olduğunu düşünüyorum. Birlik ve beraberliğimizin arttığı bir kongre oldu. Daha doğrusu birlik ve beraberliğimizin simgesi bir kongre yaptık. Eskişehir ilçe kongrelerini tamamlayan ilk il, büyükşehirler arasında kongresini tamamlayan ilk şehir oldu. Şunu gönül rahatlığı ile diyebilirim ki, Eskişehir teşkilat bazında baktığımız zaman en uyumlu teşkilatlar arasında yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Eskişehir kongresinden çok memnun kaldığı söylendi. Gerçekten böyle miydi?

Sayın liderimizin teşkilatçı yönünü biliyoruz. Eskişehir kongresini bu gözle değerlendirdiğini ve çok memnun kaldığını güler yüzünden anladık. Salon içindeki ve dışındaki coşku AK Partili her bireyi nasıl memnun kıldıysa, Cumhurbaşkanımızı da o denli memnun kıldığını gördük.


 

“Cumhurbaşkanımız Eskişehir’i çok özel buluyor…”

Kongreden sonra bir yemek düzenlendi, bu yemekte siz de vardınız ne konuşuldu?

Eskişehir üzerine sohbet ettik. Cumhurbaşkanımız Eskişehir’i çok özel buluyor. Bu nedenle şehir ile ilgili sohbetler yaptık. Ben kendilerine çalıştığımızı özellikle mutfak kısmı diyebileceğimiz yerleri tamamlamaya yakın olduğumuzu ve tabanı çok sağlamlaştırdığımızı belirttim. 2019’da bunun sonucunu göreceğimizi söyledim. Cumhurbaşkanımızın Eskişehir’i bu kez 3 merkez belediye ile alacağımız yönünde umudunu gördük, biz de bu sözü verdik kendisine.

“O rakamın, Cumhurbaşkanımız için ne ifade ettiğini de bilirim…”

“Kongredeki pankartlar çok konuşuldu. Sizin ‘5500 sokak sorumlusu ile 2019’a hazır olduğunuzu’ belirttiğiniz pankartınız bazı çevreler tarafından abartılı bulundu…”

Ben teşkilatçı birisiyim. Milli görüş teşkilatçılığından gelen birisiyim. O yüzden sokak ve sandık bazlı çalışmanın ne demek olduğunu bilirim. O rakamın, Cumhurbaşkanımız için ne ifade ettiğini de bilirim.

Bazı yorumlar görüyorum; “Mahalle toplantılarını bile CHP kongresi gibi yapan bir partiden söz ediyoruz” diyorlar

Ne ifade ediyor?

Bizim Tepebaşı bölgesinde 719 sandığımız var. Biz bu sandıklara ana kademeden 3, gençlik kollarından 3 ve kadın kollarından 3 kişi olmak kaydıyla partililerimizi koymak durumundayız. Dolayısıyla cumhurbaşkanımızın bize tarif ettiği çalışmayı tam anlamıyla gerçekleştirirsek sandık bazlı çalışmamızda 7500 kişinin sisteme dahil olması gerekiyor.  Şuanda bu rakam 5600 geçti. Mahallelerde 12 merkez açmamızın sebebi oldu. Artık bu arkadaşlarımız ile tek binada çalışmamız mümkün değil. 16 merkez açacağız. İnsanların bu sayıya inanamaması beni sevindirdi. Demek ki iyi çalışmışız. Bizi görmek isteyenler bir mahalle danışma toplantısına gelerek sayıları görebilir. Zaten bazı yorumlar görüyorum; ‘Mahalle toplantılarını bile CHP kongresi gibi yapan bir partiden söz ediyoruz’ diyorlar.

“Ev ziyaretlerine siyasi kazanç odaklı bakmamak lazım…”

Ev ziyaretlerinize gelelim, zannediyorum bu çalışmada da ciddi bir yol aldınız en azından gelen basın metinleri bu yönde…

Ben 15 senedir teşkilattayım. Bu süre zarfında ev ziyaretlerimizin en yoğun olduğu dönemler Ramazan ayları olurdu. Biz ramazan ayı dışında da bu ziyaretlerin artarak devam etmesi gerektiğine inandık. Bu ziyaretlere aslında siyasi kazanç odaklı bakmamak lazım. Siyaseti en nihayetinde insanlar ve toplum için yapıyor isek insanları daha çok tanımak, sorunlarını dinlemek, çözebileceğimiz sorunları var ise el atmak, beklentilerini görmek açısından bakmak gerekir diye düşünüyorum. Dolayısıyla bu ziyaretlerde siyasi söylem ve beklentilerimizi karşı tarafa iletmekten daha ziyade evlere giriyoruz ve onları dinliyoruz. Siyasi bir beklenti ile hareket ettiğiniz zaman zaten ben bu samimiyeti yakalayabileceğimizi düşünmüyorum. Ülke ve şehir insanı olarak birlikte üzüldüğümüz ve sevindiğimiz pek çok ortak nokta var. Bu ortak noktalarda buluşuyoruz ziyaret ettiklerimiz ile. Bu ziyaretlerin en büyük katkısı bana göre ciddi bir envanter biriktiriyor oluşumuz. Şuanda hangi mahallede ne sorun olduğunu biliyoruz. Bu noktada teşkilatımıza da çok teşekkür ediyorum. Gerçekten vatandaşlarımızı anlamak, onların bir yarasına merhem olmak için ciddi çaba sarf ediyorlar. Bu ziyaretlerimiz seçim sonrası da aynen devam edecek. Siyasetin bana göre özellikle bu günlerde insanlarla çok yakın temas etmeye ihtiyacı var.

“Ahmet Ataç’ın kazanacağı yönünde bir algı vardı ise bu algıda bitti…”

Gelelim seçimlere, yerel seçimlerde çok ciddi bir rakip Ahmet Ataç. AK Parti’nin Tepebaşı’nda şansını değerlendirir misiniz?

Elbette şimdiye değin var olan algıyı yıkamamız ve rakiplerimiz karşısındaki başarısızlıkta bizim de hatalarımız olabilir. Ama inanın bana bir algı ile hareket edildi şimdiye değin. Eskiden mevcut belediye başkanı ile ilgili çok pozitif, güler yüzlü yorumlarını işitirken şimdi ‘kaldırımlar ne olacak’, ‘1995’li yıllara ait çöp sorunu ne olacak’ diyerek bize dert yanıyorlar. Ben zaten mevcut belediye başkanının şuanda zihinsel olarak Tepebaşı’na konsantre olamadığını düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesine adapte oldukları için Tepebaşı’nı göz ardı etmiş durumdalar. Şayet Ahmet Ataç’ın kazanacağı yönünde bir algı vardı ise bu algıda bitti bana kalırsa. İl başkanımızın dediği gibi deniz tükendi. Bir şeyler yapmadan algıyı ayakta tutmak çok zor. Biz halkın gerçeklerin farkında olduğunu bildiğimiz için deniz tükendi diyoruz. Tepebaşı’nın AK Parti’ye ihtiyacı var. Tepebaşı’nda ikamet eden vatandaşımız da bunun farkında.

“Benim hedefim AK Parti’nin bu şehir için yaptıklarını en iyi şekilde anlatmak...”

Siyasette herhangi bir hedefiniz var mı? Belediye başkanlığı, milletvekilli gibi…

Gençlik kollarından itibaren AK Parti’de siyaset yapan bir kişi olarak söylüyorum. Bize verilen görevi en iyi şekilde yapmak için iş başına geçmiş bir ekibiz. Benim hedefim AK Parti’nin bu şehir için yaptıklarını en iyi şekilde anlatmak. Görev ne olursa olsun aynı aşk ile yapmak. Şuan ki görevimin çok önemli bana göre o yüzden konuşmak yerine arazi de en verimli şekilde görevimi yapmaya odaklandım. 8-9 ay boyunca her akşam bir mahallede organizasyonlar gerçekleştirdik. Umut ediyorum bu çalışmaların 2019 seçimlerinde karşılığını alacağız. Gençlik kollarından itibaren AK Parti’de siyaset yapan biri olarak söylüyorum. Bize verilen görevi en iyi yapmak için iş başına geçen bir ekibiz. Benim ilk hedefim AK Parti’nin bu şehir için yaptıklarını Tepebaşı için kapı kapı anlatmak. Görev ne olursa olsun aynı aşk ile bize verilen görevi layıkıyla yapmanın peşinde koştuk.

“En büyük korkum, 2019’un Mart ayı geldiğinde ‘keşke şu çalışmayı da yapsaydık’ demek…

Şuan ki sorumluluğum çok büyük, o yüzden konuşmak yerine arazide çalışmayı hissediyorum. 8-9 ay her akşama bir mahalle organizasyonu gerçekleştirdik. En nihayetinde sağımıza solumuza bakmadan bir iş olduğunda bütün gövdemiz ile o işe sarılıyoruz. Bizim en büyük destekçimiz rabbimiz, ardından cumhurbaşkanımızın, liderimiz olarak önümüzde koşması. Benim en büyük korkum ise 2019’un Mart ayı geldiğinde “keşke şu çalışmayı da yapsaydık” demek. Bu nedenle kılı kırk yararak çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız meydana atılmış ve bu ülkeyi bir yere taşımaya çalışırken, boş durmayı kendime yediremem. Ama bu siyasi bir kariyer için kesinlikle değil. Bana verilecek görev ne olursa olsun, bunu en iyi yapmak. Görev verilmezse dahi teşkilatımızın bir ferdi olarak destekler ve çalışmalarımı bu yönde yaparım. Siyasi kariyer anlamında hiçbir hedefim yok.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.