AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan: Yeni arkadaşlarımızla çemberi genişletmeyi hedefledik

Ayşe Kaytan Uçak sordu, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan yanıtladı…

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan: Yeni arkadaşlarımızla çemberi genişletmeyi hedefledik
13 Ağustos 2018 Pazartesi 03:02

Yeni yönetim kurulu listeniz ve il yürütme kurulunuzu oluşturdunuz. Listedeki isimlere baktığımızda, geçmiş dönemdeki birçok isme yeni yönetimde yer vermediğiniz göze çarpıyor.  Bu isimler neden liste dışı kaldı? 

Eski yönetimden yüzde 30’luk bir kısmı yine kadromuzda muhafaza etmeye özen gösterdik.  Çünkü onların tecrübelerinden yararlanmayı kendimize bir görev bildik. Partinin geçmişe dönük hafızası anlamında, hafızasının devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu arkadaşlarımız partinin hafızası. Çalışkan arkadaşlarımız, partimizi bilen arkadaşlarımız. Keza daha önceki arkadaşlarımızda çok çalışkan ve başarılılardı. Fakat bu bir nöbet değişimi. Sırası gelen arkadaşımız göreve devam ediyor, bazı arkadaşlarımız kendi istekleriyle ayrılıyor. Bazı arkadaşlarımızda değerlendirme dışı kalıyor. Ama bu onların liyakat sahibi olmadığı anlamına gelmiyor.

Daha yeni bir liste ile çalışmayı arzuladık. En azından ilerleyen dönemde çalışma şevki, arzusu, başarıya açlığı bizi motive eder diye umut ediyoruz.

Yürütme kurulunun tamamen değiştiğini görüyoruz. Dündar Ünlü’nün yürütme kurulunda bulunan isimlerden biri hariç diğer isimlerin yeni yönetim kurulu listesinde yer almadığı görülüyor. Bunun sebebi nedir?

Yürütme Kurulundaki arkadaşlarımızın müracaatları olmadı.  Yürütme kurulundaki arkadaşlarımız kendi işlerine dönmek istiyor anladığımız kadarıyla. Uzun süredir de aynı görevleri icra ediyorlar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte onlardan bilgi ve istişare yoluyla destek almaya devam edeceğiz.

Peki yönetim kurulu listesi oluştururken isimler üzerindeki kriteriniz ne oldu?

Özellikle AK Parti ve AK Parti’nin hedeflerine ayak uydurabilecek, hedefleri olan, onlarla birlikte yürüyebilecek, zaman ayırabilecek ve farklı yüzlerle temas kurabilecek… Bir bakıyorsunuz daha önce teşkilatta çalışmış bir arkadaşımız, bir dönem sonra bırakmış, bir dönem sonra  tekrar görev almış. Bu arkadaşlarımız zaten bildiğimiz ve partimize sevgisi yüksek olan arkadaşlarımız. Biz bunların hiçbir zaman partimizden ayrı düşünüp, ayrışacağını ve gönül hizmetlerini bırakacağını düşünmüyoruz. Bunun dışında yeni arkadaşlarımızla çemberi genişletmeyi hedefledik. Bu çemberi ne kadar çok genişletir, ne kadar farklı düşünen arkadaşlarımıza ulaşabilirsek birlikte kazanabiliriz.

Yönetimde sizinle birlikte 2 tane daha meclis üyesi var. Daha önceki yürütme kurulunda bulunan ve meclis üyesi olan bir isim ilke kararı gereği meclis üyeliği görevinden istifa etmişti. Siz meclis üyeliği görevinden istifa etmeyi düşünüyor musunuz?  

Ben istifa edebilirim ama diğer meclis üyesi arkadaşlarımız muhtemelen istifa etmeyecekler. Kongreden sonra istifa etmemiz gerekiyorsa istifa edeceğiz, bunda bir sorun yok. Herhangi bir arkadaşımız şuanda istifa etse de, etmese de bu süreç zaten 5,6 aylık bir süreç. Biz ilerleyen dönemde de her iki mecliste grup başkanvekili niteliğindeki temsil kabiliyeti yüksek arkadaşlarımızı, sonraki aşamada siyaseti bırakmamaları adına parti içerisinde değerlendirmeyi doğru bulduk.

Yönetim kurulu listesi oluşturulmadan önce ‘listeyi hangi vekilin hazırlayacağı’ çok konuşuldu. Listeye bir müdahale oldu mu?

Sağ olsun tüm vekillerimiz büyük bir nezaket gösterdi. Hem listeye katkı sundular, hem de bizi bu anlamda rahatlatıcı şekilde kendi listemizi hazırlamamız yönünde destek oldular.  Listeye faydalı olabileceğini düşündükleri kişilerle ilgili isimler verdiler. Bununla birlikte asıl olan ve son kararı sağ olsunlar nezaket gösterip bize bıraktılar. Bizim de kararımızla birlikte bu liste oluştu.

AK Parti içerisinde bir gruplaşmadan bahsediliyor. Ortada böyle bir gruplaşma var mı?

Ben bunu bir gruplaşma olarak değerlendirmiyorum. Hizmet için bir yarış olarak değerlendiriyorum. Arkadaşlarımızın her biri daha iyisini yapmak adına proje üretip, bu yarışın içerisinde güzel bir birliktelik ve gönül birliği içerisinde çalışıyorlar. Gerek vekillerimizin, gerekse tüm ilçe başkanlarımızın ve belediye başkanlarımızın gönül birlikteliği, muhabbeti tam. Buna ilişkin farklı yorum ve değerlendirme sadece partimizi zayıflatmak adına üretilen bir yorum ve değerlendirmedir. Bizim AK Partiyle gönlü çarpan, millet sevdasıyla gönlü çarpan her kademedeki tüm yönetici arkadaşlarımızın ayrışmamaya, nifak sokmamaya ve birlikte çalışmaya ilişkin bilgi birikimleri, manevi değerleri var. Bunun ötesinde hiçbir şeye kulak asmadan, aldırış etmeden ve onlardan etkilenmeden bu süreci yönetmemiz lazım. Artık tamamen birlik olacağımız bir süreç. Partimizin gerek tüm teşkilatlarında, gerekse tüm üyelerinde böyle bir ayrışma yok.

Önümüzde yerel seçimler var. Özellikle merkezdeki üç belediye için özel bir çalışma yürütülecek mi?

Özel bir kampanya ve çalışma yapacağız. Başta yürütme kurulundaki teşkilat başkanımız ve siyasi işler başkanımız dahil olmak üzere belediyeleri bilen, proje üretecek ve projelerle halkın karşına çıkabilecek arkadaşlarımızla yol yürümeye başladık. Şuanda AK Partili tüm belediyelerde bugün itibariyle yapılan kentsel dönüşümde dahil olmak üzere tüm projeleri hafızamızı canlı tutmak adına ve projelerimizi daha ilerletmek adına farklı şehirlerle, özellikle büyükşehirlerle diyaloglarımız devam edecek şekilde onların geliştirdiği projeleri örnek alıp, benzer projeler ve onların üzerine çıkacak projelerle devam etmeyi arzuluyoruz.

Eskişehir’de en doğru adaylarla, en dinamik adaylarla, en donanımlı adaylarla, teknik ve sosyal yeteneği en yüksek adaylarla hemşerilerimizin karşısına çıkacağız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esesli manav - 6 yıl önce
Bir tek tane doğru kelime yok. Eski yönetimden çok başvurular vardı ama hiçbirini almadı. Ayrıca gruplaşmalar var ve çok değil üç ay ömrü var bu yönetimin . Eskişehir’de kapı kapı dolaşılarak elde edilen başarıyı üç ayda bitirecek bunlar. Rezil olacaz ilk seçimden hemen sonra. Neyse belki komple silinir giderler Eskişehir siyasetinden. Birde yönetimde beden eskişehirli hiç YÖK, Niğde ak parti yönetiminde bu kadar çok nigdeli yoktur. Madem hemşericilik yapacaksın bunun yeri ak parti değil hemşeri derneğidir.