YUNUS EMRE ORATORYOSU ESKİŞEHİRLİLERİ MEST ETTİ

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu, Ahmet Adnan Saygun’un görkemli eseri Yunus Emre Oratoryosu Eskişehirliler ile buluşturdu.

YUNUS EMRE ORATORYOSU ESKİŞEHİRLİLERİ MEST ETTİ
04 Mayıs 2019 Cumartesi 13:52

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu, Ahmet Adnan Saygun’un görkemli eseri Yunus Emre Oratoryosu Eskişehirliler ile buluşturdu. Opera Bale Günleri’nin Gala Konseri olarak sanatseverler ile buluşan konserde, Senfoni Orkestrası’nın konuk şefliğini de Serdar Yalçın gerçekleştirdi. 
13. yüzyılda yaşayan ünlü halk ozanı ve düşünürü Yunus Emre’nin yazdığı şiirlerden bazıları kullanılarak 1943 yılında Ahmet Adnan Saygun tarafından bestelenen Yunus Emre Oratoryosu, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ortaklığında Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sanatseverler ile buluştu. Hüseyin Likos, Özgecan Gençer, Gökhan Ürben ve Deniz Likos da konuk solist olarak katıldığı konserde orkestra şefliğini Serdar Yalçın yaptı. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen konseri 1992-1999 yılları arasında Eskişehir’de valilik görevi yapan Ali Fuat Güven ile birlikte takip ederken, 1200 kişilik salonu dolduran Eskişehirliler de konser sonunda orkestra ve koroyu ayakta alkışladı. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.