YAZARLAR VE AŞKLARI BU KEZ RESİMLERE KONU OLUYOR

Grafik Tasarımcı Zübeyde Asma ve Karakalem Sanatçısı Demet Asma tarafından hazırlanan “Yazarlar ve Aşkları” adlı kolektif sergi, 14 Şubat Sevgililer Günü saat 18.00’de Büyükşehir Sanat Merkezi Turgut Özakman Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşuyor.

YAZARLAR VE AŞKLARI BU KEZ RESİMLERE KONU OLUYOR
12 Şubat 2019 Salı 16:15

Cemal Süreya’dan Sabahattin Ali’ye, Albert Camus’dan Aziz Nesin’e, Tezer Özlü’den Tomris Uyar’a kadar pek çok yazarı ve aşklarını konu alan kolektif sergi önümüzdeki günlerde sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Resim ve grafik tasarımını birleştiren ve kolaj tekniği kullanılarak hazırlanan eserlerde, esere konu olan yazarın ön planda tutulduğu ve edebi kişiliğine yansıyan öğelerin metafor olarak kullanıldığı belirtiliyor.

Grafik tasarımcı Zübeyde Asma: “Yazarın sevdiği, aşık olduğu, kavuştuğu ya da kavuşamadığı aşkının fotoğrafını ve ona yazdığı şiir ya da düz metini göz önünde bulundurarak hem grafik tasarımı hem de resmi bir araya getiren kolajlar hazırladık” derken resim bölümü mezunu Demet Asma ise “Aslında hayal ettiğimiz bir sergiyi hayata geçiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kitap okumayı çok sevdiğimiz için, sevdiğimiz yazarların aşklarından ilham alarak böyle bir sergi hazırladık. Umuyoruz tüm ziyaretçilerimizde, ölümsüzleşen ve edebiyata yön veren yazarlarımıza ilham kaynağı olan aşklarının öne çıkarıldığı eserlerimizi beğenirler” şeklinde konuştu.

Sergi, 14 Şubat 2019 18.00’den itibaren 28 Şubat 2019 tarihine kadar Büyükşehir Sanat Merkezi Turgut Özakman Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.