TEPREŞ ŞENLİĞİ KOCAKIR'DA

Odunpazarı Belediyesi’nin destek verdiği, Eskişehir Kırım Türkleri Kültür, Yardımlaşma Derneği ve Spor Kulübü tarafından hazırlanan 33. Geleneksel Tepreş Şenliği, 8 Eylül Pazar Günü gerçekleştirilecek. 

TEPREŞ ŞENLİĞİ KOCAKIR'DA
07 Eylül 2019 Cumartesi 10:49

Odunpazarı Belediyesi’nin destek verdiği, Eskişehir Kırım Türkleri Kültür, Yardımlaşma Derneği ve Spor Kulübü tarafından hazırlanan 33. Geleneksel Tepreş Şenliği, 8 Eylül Pazar Günü gerçekleştirilecek.  Kırım Tatar kültürünün, örf ve adetlerinin yaşatıldığı, doğanın hareketlenmesini, canlanmasını simgeleyen Geleneksel Tepreş Şenliği, Seyitgazi Yolu Asri Mezarlık karşısında bulunan Kocakır Piknik Alanı’nda yapılacak. Tepreş Ağalığını Burhan Çifter’in yapacağı şenlikte, Kırım Halk Oyunları, Kuşak Güreşleri, Tatar Aşı yarışması, Apakaylar Kolu El İşi Sergisi ve çocuk yarışmaları yapılacak. Kırım Kuşak Güreşi Müsabakaları, köyler arasında amatör güreşçiler ile yapılacak olduğundan, Kuşak Güreşi Müsabakalarına lisanslı sporcu kabul edilmeyecek. Geleneksel Tepreş Şenliği’ne Kırım’dan gelecek olan sanatçılar da renk katacak.  33. Geleneksel Tepreş Şenliği’ne gitmek isteyen vatandaşlar için Kırım Lokali önünden 08.00 itibariyle otobüs hareket edecek. Bu otobüsler yarım saat aralıklarla Tepreş alanına karşılıklı sefer düzenleyecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.