TEPEBAŞI’NDA “CUMHURİYET KONSERİ”

Tepebaşı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için bir konser verdi.

TEPEBAŞI’NDA “CUMHURİYET KONSERİ”
23 Ekim 2017 Pazartesi 14:34

Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede, Şef Aytaç Karausta yönetimindeki Tepebaşı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Cumhuriyet Konseri’ni izlemeye gelenlere, müzik dolu bir gece yaşattı. Konserde Atatürk’ün sevdiği şarkıların yanı sıra halk müziğinin güzel örnekleri seslendirildi.

Konsere katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, koroyu dinlerken Aşık Veysel’i hatırladığını söyleyerek Karausta’dan Aşık Veysel’den bir eser seslendirmesini rica etti. Bunun üzerine Şef Aytaç Karausta, Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü seslendirdi. Programda ayrıca Şef Karausta’nın 6 yaşındaki oğlu Karan Karausta’nın, Çanakkale Türküsü’nü seslendirmesi de izleyicilerden alkış aldı.

Başkan Ataç konseri dinlemeye gelen vatandaşlara teşekkür ederek, “Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacağız. İçimizdeki Atatürk sevgisi ile 29 Ekim’de yürüyeceğiz.  Bu sevgi hiçbir zaman dinmeyecek. Aytaç Karausta’ya emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İki kez Aşık Veysel’i dinleme şansına nail oldum; çok büyük ozandı. Çok ayrı bir yeri vardır bende... Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. 29 Ekim’i, Ata’mızı, Çanakkale’yi, şehitlerimizi hatırlayarak coşkulu bir şekilde kutlayalım” ifadelerini kullandı.

Etkinlik izleyicilerden tam not alırken koro dakikalarca ayakta alkışlandı. Konser, salonda bulunanların hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söylemesi ile sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.