Teknoloji, Devrim Erbil’in İstanbul’una davet ediyor

Açıldığı günden beri 400 sanat eserinin sergilendiği Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, sanat yolculuğuna Devrim Erbil’in İkili Bakış Resim Sergisi ile devam ediyor. Çağdaş Sanatlar galerisi Eskişehirli Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Devrim Erbil İkili Bakış Resim Sergisi’nde 18 Mayıs’tan itibaren sanal gerçeklik uygulamasıyla teknolojiyi sanatla buluşturacak.

Teknoloji, Devrim Erbil’in İstanbul’una davet ediyor
17 Mayıs 2018 Perşembe 12:50

Devrim Erbil’in ‘İkili Bakış’ adını verdiği üslupla ortaya koyduğu eserleri 5 Mayıs’ta Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde Eskişehirli sanatseverlerle buluştu. Bugüne kadar Eskişehirli sanatseverlerin büyük bir beğeni ile takip ettiği İkili Bakış Resim Sergisi’nde Devrim Erbil’in birbirinden özel 35 eser sergileniyor. 12 günde yaklaşık 1500 kişinin ziyaret ettiği Devrim Erbil “İkili Bakış” Sergisi’nde bir ilk daha gerçekleşiyor.

Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği Devrim Erbil İkili Bakış Resim Sergisi’nde 18 Mayıs 2018 Cuma Günü (yarın) sanal gerçeklik uygulaması başlayacak. Teknolojiyle sanatı buluşturan ve Sanal Devrim adı verilen sanal gerçeklik uygulaması sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Sanal gerçekliği (VR) sanatla buluşturan sergide, İstanbul siluetini oluşturan birbirinden önemli tarihi yapılar ve sokaklar, içinden geçilebilen renkli bir görsel dile bürünüyor. Muse VR


 

tarafından oluşturulan "Sanal Devrim", sanatçının tuval üzeri yağlı boya eserlerini farklı bir açıdan ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Gelişmekte olan VR alanında şu ana kadar sadece Salvador Dali ve Van Gogh için yapılmış çalışmalar bulunuyordu. Devrim Erbil’in eserleri Türk ressamları için ilk VR çalışması olarak izleyicilere sunuluyor.

Devrim Erbil’in "İkili Bakış" Resim Sergisi, herkesin kullanımına açık VR uygulama ile 3 Temmuz Salı gününe kadar her gün 10.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz olarak izlenebilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.